Шестте жертви на срутването на моста Франсис Скот Кий са

...
Шестте жертви на срутването на моста Франсис Скот Кий са
Коментари Харесай

Балтимор: Имигранти са загинали, вършейки работа, която другите ...

Шестте жертви на сриването на моста " Франсис Скот Кий " са били имигранти от Мексико и Централна Америка, които са правили изтощителна работа, каквато доста имигранти поемат. Точно сега, в който те я правят, контейнеровоз се блъска в опорен дирек в 1:30 ч.и ги праща на дъното на смразяващите води на река Патапско, написа Ройтерс.

 

На идващия ден водолази изваждат от червен пикап на 25 метра под водата телата на Алехандро Ернандес Фуентес и Дорлиан Кастийо. Още четирима души са изчезнали и се допуска, че са мъртви: Майнор Суазо от Хондурас, Хосе Лопес от Гватемала, Мигел Луна от Ел Салвадор и още един, чието име не се оповестява. Други двама служащи са избавени.

Новината бързо обиколи латиноамериканската общественост в Балтимор, която през последните години съвсем се удвои, променяйки скромните квартали с редови къщи наоколо до обширния пристанищен комплекс. Църквите проведоха бдения за изчезналите служащи, а правозащитни групи бързо събраха 98 000 $ за фамилиите на жертвите.

 

Някои обявиха, че не са сюрпризирани, че всички жертви са имигранти, макар че те са по-малко от 10% от популацията на най-големия град в Мериленд. " Една от аргументите латиноамериканците да са взели участие в това произшествие е, че латиноамериканците правят работата, която другите не желаят да правят. Ние би трябвало да я вършим, тъй като сме пристигнали тук за по-добър живот. Не идваме, с цел да нахлуем в страната ", споделя Лусия Ислас, президент на Comité Latino de Baltimore, група с нестопанска цел.

По данни на Бюрото за трудова статистика на Съединени американски щати, строителството е изключително гибелен бранш и точно в него са ангажирани латиноамериканските служащи. Данните демонстрират, че испаноговорящите са свръхпредставени на високорискови работни места: 51 % от строителните служащи, 34 % от служащите в кланиците и 61 % от служащите в озеленяването.

 

Работниците на моста Key Bridge са били наети от Brawner Builders Inc, локална строителна компания, която е направила обширна работа за щата и от 2018 година насам е била проверявана седем пъти за нарушавания на сигурността. Представители на компанията обявиха, че са съкрушени от загубата, и отхвърлиха коментар, когато Ройтерс се свързва с тях.

 

Превод и редакция ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР