Шестстотин български шофьори на тирове ще окупират утре сградата на

...
Шестстотин български шофьори на тирове ще окупират утре сградата на
Коментари Харесай

Наши тирове окупират Европарламента

Шестстотин български водачи на тирове ще окупират на следващия ден постройката на Европарламента в Брюксел с настояването да не се гласоподават измененията в организацията на интернационалните транспорти, препоръчани от президента на Франция Еманюел Макрон.

Два чартърни самолета изхвърчат в 6 часа сутринта от София за Белгия с 360 протестиращи на борда. Останалите наши сътрудници ще дойдат с тировете на пл. „ Люксембург ”, където ни е позволен митингът. Надявам се, че членовете на транспортната комисия ще проявят преданост и от пакета „ Макрон ” ще отпаднат всички неточни оферти, които ощетяват българския отрасъл ”, разяснява през вчерашния ден за " Марица " Петко Ангелов, ръководител на Камарата на автомобилните превозвачи в България.

Това е първата интернационална стачка, в която България взе участие, откогато е призната в Европейски Съюз. В нея ще се включат всички български компании за интернационалните товарни транспорти, измежду които са и пловдивските „ Петко Ангелов БГ ” и ПИМК. Председателят на Асоциацията на българските предприятия за интернационалните транспорти Георги Петърнейчев увери, че са получили позволение от белгийските управляващи за митинг на 150 тира. Против проекта „ Макрон ” възразяват превозвачите от Румъния, Латвия, Литва, Полша, Хърватия.

Българските евродепутати Андрей Новаков (ГЕРБ) и Ангел Джамбазки (ВМРО) застават изрично в поддръжка на сектора. Според Андрей Новаков разпоредбите, записани в проекта „ Макрон ”, са направени за делтапланеристи, които би трябвало да прелитат през границите.

Българското държавно управление поддържа изрично настояванията на българските превозвачи против пакет " Мобилност “, стана ясно през вчерашния ден след среща на премиера Бойко Борисов с министър Росен Желязков, който ще се включи в митинга и ще взе участие в съвещанието на транспортната комисия в Екологичен потенциал.
Президентът Румен Радев изрази безспорната си поддръжка към настояванията и подхванатите дейности от страна на българските превозвачи.

" " " " " " " " " " " " " КОНТРА

Конфликтният пакет „ Мобилност ” към този момент е утвърден от Съвета на транспортните министри на Европейски Съюз през декември и на 10 януари ще се разисква в транспортната комисия към Европарламента. Протестиращите се надяват да отпадне задължението да се връщат в страната на всеки четири седмици, както и изискването почивката да бъде отвън кабината на камиона. Шофьорите настояват, че тази организация е неизгодна, тъй като ще губят пари, а мотелите, в които могат да нощуват, нямат охраняеми паркинги, където биха могли да оставят на несъмнено тировете.

ТЕКСТ ПОД СНИМКА:

Петко Ангелов
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР