Шестото поколение на Opel Corsa вече се движи в бързата

...
Шестото поколение на Opel Corsa вече се движи в бързата
Коментари Харесай

Започнаха поръчките в Германия за новия Opel Corsa

Шестото потомство на Opel Corsa към този момент се движи в бързата лента. Много скоро след проявлението на електрическата версия, Opel показва и Corsa с типичен мотори с вътрешно горене. Продажбите на дългият 4.06 метра петместен дребен автомобил на немския авто производител започват с извънредно икономични бензинови и дизелови мотори с мощ от 55 кВт (75 кс) до 96 кВт (130 кс). Новата Corsa може да бъде поръчана от 1 юли в Германия.

Шестото потомство на Corsa е с напълно нова гама задвижващи елементи, чиято цел е постигането на съвършен баланс сред успеваемост и динамичност. В съпоставяне с настоящите елементи, новите машини доста понижават разхода на гориво и излъчванията, запазвайки сходни равнища на мощ.



Широко плато на въртящия миг за бензиновите мотори

Високата успеваемост и живата динамичност са присъщи черти на новите мотори. Вътрешното търкане и, надлежно, загубите са понижени до най-малко. Турбокомпресорът също реагира неотложно, а огромният въртящ миг е разполагаем още от ниски оборотни режими. Максималният въртящ миг при версията 1.2 със 74 кВт (100кс) е 205 Нм; върховата версия с 96 кВт (130кс) разполага с 230 Нм. Максималният въртящ миг се разгръща в необятен диапазон от оборотни режими, в резултата от което и двата мотора се отличават с отличната си динамичност. Поне 95 % от оптималния въртящ миг е разполагаем в диапазона сред 1,500 и 3,500 об./мин – в композиция с ниското тегло, отличната аеродинамика и усъвършенстваните предавателни цифри на трансмисията, това разрешава отлични динамични качества на автомобила.

Подобряването на успеваемостта се е отразило и на динамичните параметри. Новата Corsa с 96 кВт (130кс) реализира оптималната скорост от 208 км/ч, до момента в който нейният предходник се нуждаеше от 15 % повече мощ (110 кВт/ 150 кс) с цел да доближи 207 км/ч. С ускоряване от нула до 100 км/ч за 8.7 секунди, новият модел е с 0.2 секунди по-бърз от своя предходник. По също толкоз впечатляващ метод стоят нещата със 1.2 turbo със 74 кВт (100кс). С оптималната скорост от 188 км/ч, тя е с 3.0 км/ч по-бърза от предлагащия сходни параметри предходен модел. В взаимозависимост от трансмисията, той форсира от нула до 100 км/ч за към 10.0 секунди – с 1.0 сек по-бързо (всички данни са предварителни).



Базовият мотор с 55 кВт (75 кс) е оборудван с петстепенна механична трансмисия общоприетоо. При елемента със 74 кВт (100 кс), клиентите могат да избират всред шестстепенна механична и прецизната и удобна осемстепенна автоматика. Адаптивните стратегии за превключване и технологията Quickshift са израз на най-високи технологии в сегмента на Corsa. Водачите могат да превключват предавките сами с лостчета на кормилото. Върховият мотор, с 96 кВт (130 кс) 1.2 Direct Injection Turbo постоянно се комбинира с осемстепенна автоматизирана трансмисия.

Високи технологии и висока успеваемост:

Трите бензинови мотора се допълват от чевръст 1.5-литров дизелов двигатеl с мощ от 75 4кВт (102 кс) с оптимален въртящ миг от 250 Нм. За оптимална обработка на отработилите газове и понижаване на излъчванията в тях се употребява технология с въздържан оксидационен катализатор/NOx абсорбиращо устройство, AdBlue инжектор, SCR система и дизелов филтър за твърди частици (DPF) – всичките групирани в плътно общо устройство, ситуирано напълно покрай мотора. NOx абсорбиращото устройство служи като катализатор по време на работа на леден мотор, елиминирайки NOx излъчванията при температури под прага на задействане на SCR системата.



Изчистено тяло: най-лекият вид тежи под 1,000 кг

В допълнение към новите динамични мотори на Corsa, структурата с ниско тегло също способства за положителната динамичност. Най-леката версия на модела от ново потомство даже слиза под магическото число от 1000 кг. Без лидера, петместната версия тежи едвам 980 кг. В съпоставяне с предшественика, този моделен вид е с над 108 кг по-лек. Това значи понижаване на тежестта с към 10 %, макар че моделът резервира близка до тази на предшественика дължина от 4.06 метра. Суровата каросерия е с към 40 кг по-лека, компактните трицилиндрови мотори тежат с към 15 кг по-малко от четирицилиндровите от предходното потомство. Алуминиевият челен похлупак е по-лек с 2.4 кг от стоманения и по-малък похлупак на предходното потомство. Седалките също са били сложени на диета. Оптимизираната им конструкция икономисва 10 кг тегло.

Динамиката на новата Corsa е в унисон със спортния и дизайн – изключително когато е в двуцветно комбиниране. Линията на покрива е завършена като на купе, с 48 мм по-ниска от тази на предшественика, без взаимни отстъпки във връзка с мястото за главите на лидера и пасажера до него.

Авангардни системи за асистенция и матрични светлини

В новата Corsa, Opel предлага технологии и системи за асистенция, които клиентите познават единствено от по-големи автомобилни класове. Истински неповторими са адаптивните незаслепяващи предни матрични LED светлини IntelliLux LED, които Opel прави необятно налични за първи път в дребния авто сегмент. Осем LED детайла се управляват от предна камера с висока резолюция от последно потомство и непрестанно приспособяват светлинния вързоп според от обстановката на пътя и покрайнината.

Високотехнологични системи за асистенция като различаване на пътните знаци и основаният на радар автоматизиран темпоматadaptive cruise control, както и отбраната на външните панели на каросерията благодарение на датчици също способстват за сигурността. Налице са и системи като помощник за съществуване на обект в сляпата зона на лидера, водач за паркиране и 180-градусова панорамна задна камера. Дебют в Corsa прави и асистентът за опазване на лентата на придвижване.

Водачът и пасажерите на Corsa могат да разчитат на първокачествено развлечение с нова гама от инфоразвлекателни системи включващи Multimedia Radio, Multimedia Navi със 7.0-инчов пъстър сензорен екран и върховата Multimedia Navi Pro с 10.0-инчов пъстър сензорен екран. В допълнение, Corsa предлага също новата телематична услуга " Opel Connect " като алтернатива. Навигация онлайн с информация за трафика в действително време и настоящите цени на горивата, дружно с директна връзка с спешни служби и позвънявания при случай вършат пътуванията по-приятни за лидера и пасажерите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР