Шестото издание на традиционната лятна кампания на Столична библиотека за

...
Шестото издание на традиционната лятна кампания на Столична библиотека за
Коментари Харесай

Започва шестото издание на Зелени библиотеки

Шестото издание на обичайна лятна акция на Столична библиотека за поощряване на четенето и привличане на нови читателски публики " Зелени библиотеки " започва от 1 август 2020 година Библиотеката на София още веднъж ще бъде със софиянци и посетители на столицата в градините и парковете на града. Тази година към досегашните местоположения включват и нови – Северният парк, парк Люлин- център, Банкя.
Oт началото на акцията през 2015 година " Зелени библиотеки " са привлекли над 5 хиляди нови читатели на Столична библиотека, а посетителите на самодейностите в парковете надвишиха 15 хиляди.
През летните уикенди може да изберете хубава книга за четене в парка, да станете членове на Столична библиотека и да се срещнете с обичани писатели, поети, от които може да получите книга с подпис. За първи път децата и учениците могат да вземат участие в атрактивно програмиране с роботчета- пчели, да усвоят умения за триизмерно изобразяване, да изработят стик за сапунени балони с 3D химикалки, да се забавляват с корейски известни игри тухо, ют.
Ще можете да се възползвате от опциите на мобилната библиотека – Библиобус, която разполага с 1500 тома с най-новите хитови заглавия от модерни и типичен наши и непознати създатели . От него искащите ще могат да си изберат книги за дома.
За първи път посетителите на " Зелени библиотеки " ще могат да видят пътуващата документална галерия с снимки от архива на Столична библиотека " Из парковете на София –минало и настояще ". Тя показва богатата история на " зелената декорация на столицата " - софийските паркове, в които Столична библиотека организира акцията си.
Продължава известната самодейност " Споделени книги " – " Вземи, прочети, върни ". Посетителите ще могат да вземат забавна нова или да оставят към този момент прочетена книга на особено поставените места в парка. В самодейността предходната година бяха дарени от софиянци за софиянци над 1200 книги.
В самодейността ще вземат участие поетите - Йордан Ефтимов, Мирела Иванова, Калин Терзийски, Анжела Димчева, Бойко Ламбовски, Иван Ланджев, Кристин Димитрова, Марин Бодаков, Иван Христов, Петър Чухов, Анджела Родел, Георги Гаврилов, Теодора Тотева, Том Филипс, Виолета Кунева, Хайри Хайдам, Мая Панайотова и други, както и музикантите Иван Бороджиев (саксофон), Симеон Германов (китара и вокал).
Децата ще забавляват артистът и музикант Боби Мирчев, Таня Гигова от куклено-театрална школа " ГлухАРТчета ", ще рисуват и оцветяват занимателни книжки с ръководителя на Арт ателието на Детския център художникът Христо Кърджилов.
Всички искащи ще могат да получат безвъзмездна читателска карта.
Споделете със Столична библиотека хубава книга, забавни срещи, прелестно лятно въодушевление от 11 до 15 часа на:
1 август (събота) - Борисова градина и Банкя (на площада);
8 август (събота) - парк " Заимов " и парк Люлин - център;
9 август (неделя) - парк " Гео Милев "
15 август (събота) - Южен парк;
22 август (събота) - Северен парк;
23 август (неделя) - Градска градина;
29 август (събота) - парк " Света Троица ".
Инициативите ще се организират при строго съблюдаване на всички противоепидемични ограничения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР