Шестото издание на Международния студентски филмов фестивал „Нова вълна“ -

...
Шестото издание на Международния студентски филмов фестивал „Нова вълна“ -
Коментари Харесай

Започва 6-ото издание на Международния студентски филмов фестивал „Нова вълна“

Шестото издание на Международния студентски кино фестивал „ Нова вълна “ - самодейност на департамент „ Кино, реклама и шоубизнес “ на Нов български университет, ще се организира с медийното партньорство на Българската национална телевизия сред 17 и 20 април 2019 година в столичното филмотечно кино „ Одеон “.

Тази година всред 4000 кино лентата бяха селектирани 73 ленти от 18 страни от Балканския и Черноморския район, както и от гостуващи страни от Европейския съюз.

В журито на “Нова вълна” са режисьорът Станислав Дончев – ръководител, преподавателката по „ Политически науки “ - доктор Ирена Тодорова, актрисата Параскева Джукелова, режисьорът Николай Илиев и операторът Мартин Чичов. Директор на фестивала е проф. Людмил Христов.

Основната цел на Международния студентски кино фестивал „ Нова вълна “ е да развива и разпространява студентското късометражно кино, както и да поддържа и предизвиква млади създатели по време на тяхното обучение и след него. Чрез този план департамент „ Кино, реклама и шоубизнес” се стреми да сътвори трайни партньорства и положителни условия за бъдещи професионални контакти сред студентите, учещи киноспециалности във висши образователни заведения на Балканския полуостров и в района на Черно море. „ Нова вълна” продължава традицията на Студентския кино фестивал на Нов български университет, само че към този момент като интернационален. Той дава опция на студентите да сравнят своето практическо развиване с това на сътрудници от прилежащи страни.

В рамките на тазгодишното издание със специфичен уъркшоп ще гостува и етнографът, докуменатлист и куратор на етнографския музей в Белград Саша Сречкович. Автор на етнографски документални филми, Сречкович разгласява серия от писания на разнообразни тематики като приложна антропология, музеен мениджмънт, образна антропология и етнографско кино, занаяти, нематериално културно завещание. Има награди от Гьоте институт - Германия, фондация Artslink, Съединени американски щати. Основател и президент на Сръбския народен комитет за нематериално културно завещание.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР