Шестото издание на фестивала на етнографския филм представя 18 интересни

...
Шестото издание на фестивала на етнографския филм представя 18 интересни
Коментари Харесай

Международен фестивал на етнографския филм с шесто издание

Шестото издание на фестивала на етнографския филм показва 18 забавни кино заглавия от етнографския киножанр и поредност лекции, засягащи тематики като вяра, антични ритуали, живот след гибелта и други.

Фестивалът ще се организира в интервала 14 - 18 ноември в Конферентната зала на Софийския университет " Св. Климент Охридски " и кино " Влайкова ".

Съществуват ли духове? Фестивалът на етнографския филм дава забавна опция, отговаряща на този въпрос, като разкрива информация за афро-бразилската вяра кандомбле, церемонии по обладаване от духове в Южен Тайланд и за метода, по който " честват " погребенията в някои райони на Камерун.

 Снимка 321547

Началото на Международния фестивал на етнографския филм 2017 ще бъде сложено с българския документален филм " Човек на вярата " , който споделя за Алекс Орбито, считан за най-големия врач на ХХI век. Сред останалите акценти са документална лента, разкриваща духовната галактика на народа шипибо, които живеят към крайбрежията на Амазонка, филм за боговете, прекосили океана, с цел да основат една нова вяра с богинята Йемая в Куба и други.

Сред гост-лекторите на фестивала ще бъдат Владимир Боцев - лекар по етнология и куратор в Националния музей на Македония, Слободан Наумович - доцент по етнология и антропология от Белградския университет, Горан Благоев - лекар по етнология и учител.

За Курбан-байрям или " Празникът на жертвата " пък ще опишат с детайлности жителите на едно българо-мохамеданско село.

Във фестивалната стратегия ще се включат и кукери от няколко националности - българи от Шуменско, македонци от региона на Тиквеш и швейцарци от село Хундвил.

Всички събития от програмата се организират без вход.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР