Шесторното убийство в Нови Искър продължава да вълнува обществото ни.

...
Шесторното убийство в Нови Искър продължава да вълнува обществото ни.
Коментари Харесай

Адвокат Марковски обяви пред БЛИЦ би ли станал защитник на шесторния убиец и защо смята, че този звяр още не се е самоубил!

Шесторното ликвидиране в Нови Искър продължава да вълнува обществото ни. Полицията към този момент търси обвинен за всеобщата екзекуция, а версиите за закононарушението не стопират да се усилват. Агенция БЛИЦ потърси за коментар юрист Марин Марковски: - Адвокат Марковски, какви доказателства и числа видяхте в тефтерчето, което е намерено до една от жертвите в Нови Искър - Кети?
- Това са неща, които видях на екрана. Иначе никой няма достъп до материални доказателства. Но по почерците постоянно може да се разбере кой го е написал това. За специалистите не е никакъв проблем да се разбере от кой е написано тефтерчето. Така че в това не може да има никакви неясноти и разногласия. Всеки може да си мисли какво има в наличието. Аз видях една сума от 50 000 лв., което не е нещо шокиращо, само че парите не са и малко. Когато има доказателство те се гледат дружно, освен тефтерчето е предмет на разбор.


- Евентуалният палач Росен Ангелов няма какво да губи. Мислите ли, че към този момент той може да е поставил завършек на живота си?
- Да, той може да се самоубие, само че може и да преплува Дунава, нищо, че водата е студена. Всичко може да стане. Обикновено един подобен звяр доста обича себе си, а не обича хората. Убийци от този сан имат мощни инстинкти за самозапазване. Те са егоисти, нямат съвест. Чисто психически е малко евентуално да се е самоубил.

- Какъв претекст би трябвало да има човек, с цел да извърши шесторна екзекуция - пари, ревнивост?
- Може да имам доста претекстове. В момента няма по какъв начин да ги знаем, с цел да знаем претекстовете би трябвало да има доста доказателства, не може просто по този начин да се гадае. Няма по какъв начин да се направи безапелационен извод. Разбира се, в случай че има на мястото на престъплението негови следи, отпечатъци, в случай че е оставил ДНК-а материал, в случай че са открити кървави облекла, които са на жертвите в къща, където живее той, в случай че там има негови отпечатъци тези улики са извънредно съществени и могат да издадат, че той го е направил това закононарушение.


- Смятате ли, че причинителят може да е имал психологични проблеми?
- Човек, който на Нова година, вместо да изпие чаша вино, а върви да стреля по хората, не е доста в ред с главата. То е ясно, че има душевен проблеми, само че никога не е неуравновесен. Невменяемият може да убие и по-късно да отиде на двора и да си играе с елхата, тъй като не знае какво е направил.

- Вие сте от дълго време в адвокатския отрасъл, къде се подрежда това ликвидиране в историята на България, знаем и показана екзекуция на Бай Миле в столицата?
- Това ликвидиране се подрежда до доста съществени в историята. Серийният убиец Здравко Петров ликвидира 5 индивида. Аз бях юрист по делото за изтезанието на Бай Миле, тъй че съм наясно. Стават такива закононарушения, само че те са разнообразни - убийството на Бай Миле е поради пари, опиати и така нататък Здравко Петров затри 5 индивида, само че той е сериен палач, до момента в който това в Нови Искър е всеобщо ликвидиране.

- По закон всеки обвинен има право на отбрана. Ако арестуват обвинения за касапницата, вие бихте ли станали негов юрист?
- Един юрист би трябвало да може да пази всеки, тъй като всеки има право на отбрана. Да, това е тестване за доста сътрудници. Но, в случай че го заловен, той би трябвало да има юрист.

Интервю на Явор БЕЛЧЕВ, БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР