Шестокласник от Пловдив помогна на свой съученик при катастрофа. Въпреки

...
Шестокласник от Пловдив помогна на свой съученик при катастрофа. Въпреки
Коментари Харесай

Героят Петьо обясни как е станало всичко, другото дете било в шок!

Шестокласник от Пловдив оказа помощ на собствен съученик при злополука. Въпреки нежната си възраст, момчето не се уплашило  нито за момент и реагирало невъзмутимо, като придружил до болничното заведение ранения си другар.

Те са Петър и...Петър. Двамата са в шести клас и упражняват дружно плуване. Преди десетина дни момчетата излизат от подготовка, минути по-късно Петър Петров е блъснат от лек автомобил. 

" Отидохме за закуски, по-късно да пресичаме на пешеходната пътека  и се случи случаят. Дойде колата и ме блъсна. Не усетих болежка, повече бях шокиран ", описа потърпевшият.

Въпреки  напрежението, приятелят на Петър резервира хладнокръвие, обажда се на татко си, който е хирург. Двамата са откарани до болничното заведение от водача на автомобила.

" Удари го огледалото  в едната буза, по някакъв метод съумя да се подпре на коляно, само че не падна. Хората ни предложиха помощ и ни закараха до болничното заведение, тъй като татко ми работи там като детски хирург и незабавно уреди обзор. След това са го закарали очевидно да му създадат тегел ", сподели Петър Ташев.

Пострадалото момче се отървава с разкъсна рана на бузата, а семейство Ташеви  са горди от постъпката на сина си. " Той се обади че идват в незабавното поделение, аз инцидентно си бях в клиниката и непосредствено ги качих горе за консултация и обзор. Мисля, че това е естествена реакция на всеки ед
Родителите на потърпевшия Петър остават впечатлени от постъпката на приятеля му и пишат благодарствено писмо до учебното заведение.  

" На тяхната нежна възраст това е в действителност нещо извънредно. Добрината би трябвало да се демонстрира, би трябвало да приказваме да положителното,защото то е заразно ", безапелационна е майката на потърпевшия Петър – Дафина Петрова.

" Почувствах се добре, когато разбрах за благодарственото писмо, и мисля, че постъпката ми е вярна ", призна Петър Ташев.  

Петър и Петър  вземат участие в държавно състезание по плуване часове след случая още веднъж един до друг.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР