Шестокласничката от град Ефремов, Тулска област нарисувала антивоенна рисунка. Баща

...
Шестокласничката от град Ефремов, Тулска област нарисувала антивоенна рисунка. Баща
Коментари Харесай

Изпратиха русначе в приют заради антивоенна рисунка

Шестокласничката от град Ефремов, Тулска област нарисувала антивоенна рисунка. Баща й, който я отглежда самичък, е обвинен по дело за " дискредитация на армията " поради рисунката. В момента Маша Москальова е пратена в подслон, а бащата е под домакински арест. Изданията " Спектр " и ОВД-Инфо " описват историята на Маша и татко й, представени от СЕГА.

Алексей Москальов е на 54 година Развъжда декоративни птици, щерка му учи в локалното учебно заведение N9. Алексей отглежда Маша самичък, майка й ги е напуснала, когато момичето било на 3 г. 

Миналия април една от учителките на Маша споделила на учениците да нарисуват рисунки в поддръжка на съветската армия в Украйна. Маша нарисувала съветското и украинското знаме, на съветското пишело " Не на войната ", на украинското " Слава на Украйна ", на рисунката има и жена с дете, над чиито глави летят ракети откъм Русия. 



" И по този начин стартира всичко. Педагожката изтичала при директорката, която извикала полиция. Учителката по изобразяване незабавно заплашила щерка ми. Маша съумяла да излезе от учебно заведение, прибра се задъхана у дома: Татко, едвам не ме арестуваха, нарисувах рисунка! ". Беше доста уплашена, дадох обещание й да отида на другия ден с нея в учебно заведение и да я очаквам там до края на часовете ", споделя Алексей. 

На другия ден в учебното заведение, когато директорката видяла Алексей, извикала полиция. Те пристигнали дружно със обществени служащи. Маша и татко й ги повели към полицията. На татко й сформират протокол за дискредитиране на съветската войска и мнения в обществените мрежи. Глобили го с 32 000 рубли поради коментар в  платформата " Одноклассники " " Армията на Русия. Насилници край нас ". 

Същата вечер Маша споделила на Алексей, че се опасява да отиде на учебно заведение. Той я убедил, че няма ужасно. Тя отишла на учебно заведение, малко по-късно позвънили на Алексей. Съобщили му, че от службите за сигурност са взели Маша и той би трябвало да се яви в учебното заведение. " Хукнах. В учебното заведение ме пресрещнаха ченгетата. Казах, че разпитват Маша в прилежащ кабинет. Три часа и половина ми приказваха, че не мога да дисциплинирам детето си, че ще ми я вземат, а мен ще ме вкарат в пандиза ", споделя Алексей. Оттогава Маша не е ходила на учебно заведение. А в навечерието на Нова година пристигнали служители на реда да вършат обиск в дома им. Над 12 души - служители на реда и чиновници по сигурността, нахлуват и стартират да обръщат мебели, да смъкват картини от стените, иззели 3150 $ и 215 000 рубли. Направили фотография на антивоенната рисунка на Маша. Маша  я закарали в подслон, а татко й на разпит в службите за сигурност. Алексей твърди, че са го удряли в стената и в пода, след това пуснали съветския химн и нараснали музиката на макс в продължение на два часа и половина. Показали му пост на щерка му в обществената мрежа " В контакте ", където пишело " Нашите момчета умират без да се щадят ", там Маша отвърнала " А за какви пари умират там - за 200 000 на месец или малко повече? ". 

Този ден Алексей става обвинен по дело за дискредитиране на армията, тъй като за повторно се изказвал във връзка така наречен спецоперация. За това му е повдигнато престъпно обвниние, за което се планува затвор. 

Алексей го заплашват 3 години затвор. Това не е първият случай от началото на войната на гонене на възпитаници, които не поддържат войната. " ОВД-Инфо " има сведения за осем случая, само че на никое място не се води надеждна статистика по въпроса. 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР