Шестнайсет са загиналите в инциденти по пътищата от началото на

...
Шестнайсет са загиналите в инциденти по пътищата от началото на
Коментари Харесай

Загиналите по пътищата за три дни са 16, Пътна полиция призовава водачите за концентрация

Шестнайсет са починалите в произшествия по пътищата от началото на празничните дни, демонстрира равносметката на " Пътна полиция ". Основната причина за случаите е неправилна преценка на скоростта и неспазване на отдалеченост, показват от там, представени от " Дарик ".

Във вечерта на 26 декември на автомагистрала " Тракия " има гъста мъгла и е понижена видимостта край Стара Загора, Чирпан и Пловдив. Но с изключение на моментната картина, " Пътна полиция " напомня, че заран и вечер тук-там пътищата са заледени, което беше повода и за верижна злополука с пет коли по изгрев на автомагистралата тази заран, без жертви.

Заради упования засилен трафик в сряда - 27 декември, от 14 до 20 ч. ще бъде спряно придвижването на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища, напомнят също и от Агенция " Пътна инфраструктура ". През Владая от 10 до 20 ч. ще има две ленти за прибиращите се към София.

Най-големият трафик по пътищата в страната за коледно-новогодишните празници се чака да бъде на 1 и 2 януари 2018 година (Вижте Най-важното за огромното пътешестване към Коледа в " Дневник " ).

" Всички чиновници на Пътна полиция са безусловно подготвени да си свършат работата да обезопасят секторите ", увери контрольор Илия Георгиев от " Пътна полиция " пред Българска национална телевизия. " Апелирам към всички водачи по-голяма централизация, до момента в който са зад кормилото. Малко по-точна и ясна преценка за това каква е пътната конюнктура, да бъдат доста по-толерантни на пътя и да се преценяват с това, че не са сами на пътя и освен към водачите, само че и към пешеходците. Те също са участници в придвижването ", прикани той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР