Шестнадесет министерства, притежаващи пълно или над 50 процента участие в

...
Шестнадесет министерства, притежаващи пълно или над 50 процента участие в
Коментари Харесай

Големият избор на държавни шефове започва от транспорта и оръжията

Шестнадесет министерства, притежаващи цялостно или над 50 % присъединяване в стотици сдружения, до края на идната седмица би трябвало да разгласят състезания за избор на членовете на управленията им, от които при тричленен състав най-малко единият би трябвало да е самостоятелен. Това обвързване произтича от признатия Закона за обществените предприятия, само че от всички ведомства, които би трябвало да сторят това, единствено транспортното и икономическото министерства са оповестили сходни състезания.

Министерството на превоза е оповестило на уеб страницата си, избор на един или няколко членове на управлението на редица сдружения, измежду които Национална компания " Железопътна инфраструктура ", " Холдинг БДЖ ", " Летище София ", " Летище Горна Оряховица ", " Лутище Пловдив ", държавните пристанища във Варна, Бургас и Русе, " Български пощи ", " Ръководство на въздушното придвижване ". Търси се и началник на Държавното дружество " Пристанищна инфраструктура ", изпълняващо плана за 350 млн. лева за удълбочаване на пристанище Варна, отварящо плавателния път до врата на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган край Езерово, както и на ново управление на " Транспортно строителство и възобновяване ", на което без поръчка бяха дадени тези действия.

На уеб страницата на Агенцията за обществени предприятия и надзор (АПКК) пък е оповестена процедура по номиниране на самостоятелни членове на борса на оръжейния търговец " Контекс ", който е част от " Държавната консолидационна компания " на Министерството на стопанската система, споделиха ог организацията пред Mediapool.

За началник на " Българския енергиен холдинг ", за който енергийният министър Теменужка Петкова сподели, че ще има конкурс, не е подавана информация и даже тематиката е била обсъждана преди десетина дни от управлението на АППК

Желаещите да ръководят държавните транспортни компании могат да подават своите документи в отрасловото ведомство до началото на идната седмица. От тях се желае да показват идея за развиването на сдруженията, за чието ръководство аплайват. Ще минават устно събеседване и писмена оценка като класацията на претендентите ще става по точки, дадени при оценката за всеки от поставените критерии.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР