Шестмесечното ротационно председателство на Съвета на Европейския съюз, което България

...
Шестмесечното ротационно председателство на Съвета на Европейския съюз, което България
Коментари Харесай

Таяни: Председателството на България е възможност за ЕС да подобрява отношенията си с балканските държави

Шестмесечното ротационно председателство на Съвета на Европейския съюз, което България пое при започване на годината, е опция за Брюксел да продължи да усъвършенства връзките си със страните от Балканския полуостров. Това разгласи ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни, представен от сръбското електронно издание „ Политика ".

В Белград италианският политик се срещна с ръководителя на Народното събрание Мая Гойкович, с която разиска напъните на Сърбия за участие в Общността и увери. По време на срещата си с Гойкович Таяни призна напредъка на Белград и разгласи, че е значимо в страна като Сърбия точно Народното събрание би трябвало да бъде „ основен воин в тези дейности ".

„ Мисля, че сме на прав път ", съобщи Таяни, добавяйки, че Сърбия е огромна европейска страна във връзка с просвета, обичаи и еднаквост.

Председателят на Екологичен потенциал уточни, че в обстановката, в която се намира районът, ролята на Белград е извънредно значима, тъй като - според думите на италианеца, постоянни Балкани значат също и постоянен Европейски Съюз.

„ Имаме проблем с задгранични бойци, тероризма и незаконната миграция ", напомни Таяни, добавяйки, че е належащо да се обърне изключително внимание на тези въпроси.

„ Европейски Съюз гледа на Сърбия като значима страна от позиция на икономическото съдействие ", увери Таяни, и изрази вяра, че Белград ще получи подпомагане за справяне с казуса с безработицата, изключително измежду младежите.

На собствен ред сподели Гойкович съобщи, че визитата на ръководителя на Екологичен потенциал е от огромно значение за Сърбия, за район, за страните, които са в развой на присъединение към Европейски Съюз.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР