Шестмесечното австрийско председателство на Европейския съюз ще се фокусира върху

...
Шестмесечното австрийско председателство на Европейския съюз ще се фокусира върху
Коментари Харесай

Официално: Приоритет на австрийското председателство ще е въпросът с мигрантите

Шестмесечното австрийско председателство на Европейския съюз ще се концентрира върху сложния миграционен въпрос, а също по този начин и върху икономическата сигурност и по-добрите взаимоотношения със съседите, съобщи ДПА, цитирайки изявление от през днешния ден на канцлера Себастиан Курц пред евродепутати.

Мотото на австрийското председателство, което стартира в неделя, е "Европа, която пази ", разгласи Курц на пленарно съвещание на Европейския парламент във френския град Страсбург.

Той е измежду тези водачи на Европейски Съюз, които целят да решат миграционните проблеми посредством укрепването на външните граници на блока, потвърждавайки, че вътрешните разногласия по отношение на отговорността за новопристигналите след това ще затихнат, отбелязва ДПА.

"По-засилен фокус върху защитата на външните граници е нужен като основа на Европа без вътрешни граници ", сподели Курц, призовавайки за "промяна в парадигмата " на миграционния спор.

Пример за това е разногласието вътре в Германия, добави Курц. Той приказва броени часове, откакто немският канцлер Ангела Меркел се оправи с протеста в консервативните й редици, давайки единодушието си за депортирането на мигранти от германско-австрийската граница към страните членки на Европейски Съюз, където са били регистрирани.

Вторият приоритет на Австрия е обезпечаването на конкурентноспособността на Европа, съобщи Курц, наблягайки, че икономическото й благосъстояние и методът й на живот зависят от опцията й да не изостава от други елементи на света в технологически аспект.

Канцлерът разгласи още, че австрийското председателство ще обърне внимание на взаимоотношенията със съседите на Европейски Съюз. Той акцентира, че страните от Западните Балкани са си спечелили правото да се причислят към блока и прикани за повече разговор с Русия.

"Мирът на нашия континент ще бъде само вероятен в дълготраен проект с, а не против Русия, означи Курц.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР