Шестмесечен котарак на име Пупи ще бъде под карантина.Животното е

...
Шестмесечен котарак на име Пупи ще бъде под карантина.Животното е
Коментари Харесай

Котарак под карантина, след като дойде с лодка от Тунис

Шестмесечен котарак на име Пупи ще бъде под карантина.

Животното е оживяло след пътешестване през Средиземно море със своя тунизийски притежател и е акостирало на пристанището на остров Лампедуза. В положително здраве е и има кой да се грижи за него. Котаракът  обаче ще би трябвало да остане под карантина, по думите на кмета на града Тото Мартело, предава AFP.

Кметът Мартело написа в обществените мреци, че котаракът е прекарал няколко дни в мигрантски център дружно със притежателя си след идването им с лодка в Италия на 1 юли.

Той по-късно е бил изпратен във ветеринарна клиника за наблюдаване. Там локалните здравни управляващи открили, че котката, която към този момент стана известна в обществените мрежи, е в " положително здраве " и не показва признаци на заболявания, споделя Мартело.

Котаракът въпреки всичко ще би трябвало да остане под карантина, с цел да са сигурни ветеринарите, че той няма бяс. Междувременно локален гражданин от Лампедуза е предложил да поеме " попечителството " над животното.

Мигранти от Либия и от други места в Северна Африка не престават да идват на крайбрежията на Италия, най-често откакто са били избавени от филантропични кораби или пък посредством личните си дребни лодки.

По-рано вестник LA Repubblica написа, че повече от 100 мигранти са пристигнали в Лампедуза на 1 юли в общо 11 разнообразни плавателни съда. В една от тези лодки е пътувал и котаракът Пупи.

" Това е история, която може да наподобява като че ли е от малко значение, само че тя демонстрира с какъв брой процедури и задания, от време на време много непредвидени, би трябвало да се оправя общинската администрация, когато сме изправени пред идващи мигранти ", сподели кметът Мартело.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР