Шесткратният световен шампион в MotoGP Марк Маркес ще напусне отбора

...
Шесткратният световен шампион в MotoGP Марк Маркес ще напусне отбора
Коментари Харесай

Марк Маркес напуска Хонда в края на сезона

Шесткратният международен първенец в MotoGP Марк Маркес ще напусне тима на Хонда в края на сегашния сезон, оповестиха и от двете страни.

Маркес и японската компания приключват своя контракт година преди неговото приключване, защото са постигнали единодушие, че е най-добре да поемат по нов път.

30-годишният испанец кара за Хонда към този момент 11 години, като за този интервал той завоюва шест пъти международната купа (2013, 2014, 2016, 2017, 2018 и 2019 г.), записа 59 победи и приключи 101 пъти на подиума.

Първата победа на Маркес в Кралския клас пристигна през 2013 година на пистата в Остин, щата Тексас, като по този метод стана най-младият победител в съревнование от Moto GP, а по-късно същата година той стана и най-младият международен първенец.

В последните няколко години испанският водач по този начин и не съумява да се завърне към най-хубавата си форма, откакто претърпя тежко рухване и травма на пистата " Херез " през 2020-а година.

От началото на тази акция обаче Марк Маркес има единствено едно качване на подиума - преди няколко дни в Гран при на Япония на пистата " Мотеги ".



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР