Шесткратният световен шампион в клас MotoGP Марк Маркес получи зелена

...
Шесткратният световен шампион в клас MotoGP Марк Маркес получи зелена
Коментари Харесай

Маркес получи разрешение да кара мотоциклет

Шесткратният международен първенец в клас MotoGP Марк Маркес получи зелена светлина от своите доктори още веднъж да подкара мотоциклет, след травмата, която го извади от съвсем целия сезон 2020.

Пилотът на Repsol Honda счупи своята дясна раменна кост по време на откриващата акцията Гран При на Испания на „ Херес “, след което трябваше да се подложи на три интервенции за нейното възобновяване. Последната и най-тежка от тях бе през месец декември, след което се очакваше испанецът да има потребност от най-малко шест месеца до сядането си върху мотоциклет. Днес обаче стана ясно, че този интервал е фрапантно съкратен и на доктрина той ще може да взе участие в Гран При на Катар в края на месеца.

Very happy and grateful to the entire medical team led by Doctors Samuel Antuña and Ignacio Roger de Oña. After the last medical check we can intensify the recovery and gradually returning to competitive racing!
— Marc Márquez (@marcmarquez93)
Маркес към този момент пропусна цялата предсезонна подготовка, която приключва през днешния ден на трасето в Катар. Испанецът бе разгласен като водач от своя отбор за първата от две следващи съревнования на „ Лусайл “, с които ще стартира сезон 2021 в кралския клас.

Ако Маркес фактически се включи в уикенда за Гран При на Катар, за него това ще бъдат първи километри с мотоциклет от MotoGP от квалификацията за Гран При на Андалусия, в което той се опита да взе участие единствено няколко дни след първата си интервенция на ръката. Испанецът обаче се отхвърли от това след няколко обиколки във втория уикенд на „ Херес “, след което не се включи до края на акцията.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР