Шесткратният шампион в НАСКАР Къп Сериите Джими Джонсън е дал

...
Шесткратният шампион в НАСКАР Къп Сериите Джими Джонсън е дал
Коментари Харесай

Шампион в НАСКАР с положителна проба за COVID-19

Шесткратният първенец в НАСКАР Къп Сериите Джими Джонсън е дал позитивна проба за COVID-19. Тестът е бил изработен в петък следобяд, откакто брачната половинка на 44-годишния американец е дала позитивна проба. Джонсън не е имал никакви признаци на заболяването, само че като превантивна мярка си е направил тест.

Заради позитивната си проба, водачът на номер 48 няма да може да взе участие в утрешния старт на „ Индианаполис Мотор Спийдуей “, като неговото място ще бъде заето от Джъстин Алгайър. За Джонсън това ще е първи пропуснат старт в Къп Серии от 2001 година насам, което ще постави завършек на неговата серия от 663 поредни съревнования.

663 consecutive @NASCAR Cup Starts
83 wins
7 championships
One legendary driver.

Get well soon, @JimmieJohnson. pic.twitter.com/J92VK9ZCmo
— NASCAR on NBC (@NASCARonNBC) July 3, 2020
За да може да се завърне зад кормилото на своя Chevrolet, Джонсън ще би трябвало да даде най-малко два отрицателни резултата, които ще би трябвало да са направени повече от 24 часа един от различен. Самият Джонсън не е бил в Индианаполис когато му е изработен теста, само че като превантивна мярка още един от членовете на неговия екип ще бъде подложен под карантина, поради околните си контакти с първенеца.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР