Шесткратният шампион и рекордьор по титли в надпреварата Роджър Федерер

...
Шесткратният шампион и рекордьор по титли в надпреварата Роджър Федерер
Коментари Харесай

Федерер: Нямам право на повече загуби

Шесткратният първенец и рекордьор по трофеи в конкуренцията Роджър Федерер загуби първия си мач от Финалите на АТР в Лондон - заключителния тенис шампионат на професионалната асоциация. В късния неделен дуел от група " Бьорн Борг " 38-годишният швейцарец отстъпи пред Доминик Тим (Ав) с 5:7, 5:7. За Маестрото от Базел това е 17-о присъединяване в шампионата на най-хубавите осем тенисисти през сезона, като салдото му в откриващите срещи към този момент е 12-5.

" Оттук нататък за мен това се трансформира в един елементарен шампионат. Просто нямам право на повече загуби. Така е във всяка седмица от годината през последните 20 години, тъй че от тази позиция няма нищо ново - съобщи с усмивка поставеният под №3 Федерер. - Истината е, че Доминик игра доста добре, а аз не можах да се възползвам от възможностите си. "

За Тим, който е №5 в схемата, това беше трета победа над Федерер от началото на 2019 година и общо пети триумф в седем мача против ветерана.

" Като цяло успеха беше доста приятна - увери Доминик. - Всеки път, когато се изправя против Роджър, изпитвам огромна чест. Да победиш Федерер е необикновено възприятие, изключително на твърди кортове в зала, където той се усеща в свои води. "

В днешния втори кръг от групата австриецът ще се изправи против №2 Новак Джокович (Сър), който влезе в шампионата с летящ старт - 6:1, 6:2 против №8 Матео Беретини (Ит), дебютиращ във финалния шампионат.

" За да имам късмет да го победя, всеки един детайл от играта ми би трябвало да работи - разяснява в задатък Тим. - За мен Новак е най-хубавият в света сега. Той го потвърди в " Берси " (б. р. - парижката зала, в която се организира " Мастърс " ), където не извади на показ най-хубавите си удари, само че все пак завоюва купата с лекост. Представете си какъв брой високо е равнището му. В момента да се изправиш против Джокович е най-голямото предизвикателство. "

За Федерер пък следва мач на живот и гибел против Беретини. В единствената им предходна публична среща италианецът съумя да завоюва общо пет гейма за три сета и загуби с 1:6, 2:6, 2:6 на 1/8-финалите на " Уимбълдън ".

" Никой, който взе участие в заключителния шампионат, не може да бъде подценяван - акцентира Роджър. - С неговя сервис, с това, което той умее, няма подозрение, че той е рисков конкурент като всеки различен тук. Трябва да се възстановя. Трябва да играя по-добре и да направя всичко допустимо да печеля този мач. "

 

ВИЗОВИ ПРОБЛЕМИ

Друг от дебютантите във Финалите на АТР - №4 Даниил Медведев (Рус), остана без поддръжката на най-близките си, откакто Англия не издаде визи на родителите му. От това се оплака самият татко на финалиста от US Open - Сергей Медведев, пред съветската секция на " Евроспорт ":

" Когато бяхме на шампионата в Париж, със брачната половинка ми подадохме документи в британското посолство там, защото живеем във Франция. Сутринта на 28 октомври платихме за експресна процедура и трябваше да получим визите в границите на пет работни дни. Вече минаха девет работни дни и нямаме отговор. Загубихме към този момент платените самолетни билети за Лондон, загубихме парите за настаняване в Лондон, платихме и за експресна услуга, която не получихме. Заради цялостната неизясненост страдаме душевен и физически, а нашият наследник остана без нормалната фамилна поддръжка. "

В ранния мач от група " Андре Агаси " през вчерашния ден Медведев загуби от №6 Стефанос Циципас (Гър) с 6:7 (5), 4:6.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР