Шесткратният рали шампион Себастиен Ожие отвърна на вече бившия си

...
Шесткратният рали шампион Себастиен Ожие отвърна на вече бившия си
Коментари Харесай

Ожие след отказването на Citroen от WRC: Те не уважават колегите ми

Шесткратният рали първенец Себастиен Ожие отвърна на към този момент някогашния си тим Citroen на изказванията, че се отхвърлят от спорта поради неналичието на топ водач. В сряда френският конструктор разгласи, че завършват акцията си в Световния рали шампионат (WRC) поради напускането на Ожие, който в идващите дни евентуално ще премине в конкурентния Toyota.
Oh no! Citroen has quit the World Rally Championship. Ogier's exit pushes Citroen into a decision that's brought a tear to our eye → https://t.co/UbCTrLuiTj pic.twitter.com/aS0PQiqW8d
— Top Gear (@BBC_TopGear) 21 ноември 2019 година

" Когато кажат, че нямат други варианти за водачи, усещам, че не е почтено към моите сътрудници в спорта. Една от главните аргументи да взема решението да напусна бе ритъмът на развиване на колата. Това не се случваше с задоволително висока скорост. Тази година към този момент се съгласихме един път, че развиването не е задоволително и това ни тегли обратно от съперниците ни. Това не го споделям единствено аз, а всеки, който кара тази кола ", съобщи Ожие.

След шест следващи трофеи във WRC тази година Ожие приключи едвам трети зад първенеца От Танак и подгласника Тиери Нювил.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР