Шесткратният олимпийски шампион в шорттрека Виктор Ан иска да знае

...
Шесткратният олимпийски шампион в шорттрека Виктор Ан иска да знае
Коментари Харесай

Виктор Ан иска да знае защо не участва на олимпийските игри в ПьонгЧанг

Шесткратният олимпийски първенец в шорттрека Виктор Ан желае да знае за какво няма да взе участие на олимпийските игри в ПьонгЧанг през февруари. Ан е роден в Южна Корея, само че представяше Русия по време на олимпиадата в Сочи преди четири години. От Международния олимпийски комитет отхвърлиха да изпратят покана на Ан за идните игри в Южна Корея през февруари.

" Не съществува съответна причина, поради която да бъда изключен от олимпийските игри. Сега доста хора ме виждат като състезател, който е употребявал допинг ", написа в отворено писмо на Виктор Ан до президента на МОК Томас Бах.

От управлението на Международния олимпийски комитет към момента не са удостоверили кои тъкмо съветски спортисти могат да вземат участие олимпийските игри в ПьонгЧанг. Ан Хюн Со завоюва три златни медала за Южна Корея по време на олимпийските игри в Торино през 2006 година. Останалите му три златни оценки са от Сочи 2014. От МОК към момента не са определили кои тъкмо съветски спортисти ще могат да вземат присъединяване на олимпийските игри сред 9 и 25 февруари.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР