Шесткратният европейски шампион Ливърпул официално съобщи, че голямата звезда на

...
Шесткратният европейски шампион Ливърпул официално съобщи, че голямата звезда на
Коментари Харесай

Мохамед Салах преподписа, врече във вярност на Ливърпул

Шесткратният европейски първенец Ливърпул публично заяви, че огромната звезда на отбора Мохамед Салах е подписал нов дълготраен контракт с клуба.

Дълго време двете страни водеха договаряния за подновяването на договора му, който изтичаше идващото лято. Имаше спекулации, че египтянинът изисква съществено нарастване на заплатата, с цел да остане на „ Анфийлд “, което се считаше за съществена спънка за подновяването му.

В последна сметка обаче Салах е подписал ново дълготрайно съглашение, с което се поставя завършек на спекулациите за възможното му негово овакантяване. По този метод нападателят, който беше разгласен за Футболист на годината на „ FWA “ и Играч на годината на „ PFA “ за сезон 20212022 и оказа помощ на водения от Юрген Клоп тим да завоюва дубъл с Купата на лигата и ФА Къп, посвещава бъдещето си на „ алените “.

За пет години в клуба Салах има невероятните 156 гола в 254 мача. От клуба не загатват периода на новото съглашение, само че съгласно информациите в британските медии става въпрос за договор до 2025 година със седмична заплата от към 350 хиляди паунда.

„ Чувствам се ужасно и съм разчувствуван да спечелвам титли с клуба. Това е благополучен ден за всички. Мисля, че лиши малко повече време за подновяването, само че в този момент всичко е готово, тъй че просто би трябвало да се съсредоточим върху идващите задания. Мисля, че можете да видите през последните пет или шест години тимът постоянно вървеше нагоре. Миналия сезон бяхме покрай спечелването на четири трофея, само че за жалост в последната седмица от сезона загубихме два от тях. Мисля, че сме в добра позиция да се борим за всичко. Имаме и нови попълнения. Просто би трябвало да продължим да работим настойчиво, да имаме добра визия, да бъдем положителни и да извървим още веднъж този път “ съобщи Салах след подписването на новия си контракт.

Ливърпул притегли египетския голмайстор от Рома през лятото на 2017 година и той направи незабавно влияние, отбелязвайки 44 гола във всички шампионати в дебютния си сезон. 32 от тях пристигнаха във Висшата лига, поставяйки връх за най-вече маркирани голове в сезон от 38 мача в дивизията. Тази му форма освен му донесе първата от трите „ Златни обувки “ във Висшата лига досега, само че също по този начин и премиите Футболист на годината на „ FWA “ и Играч на годината на професионалните играчиs, както и премията Играч на сезона във Висшата лига.

През предишния сезон нападателят още веднъж доближи границата от 31 гола, с цел да помогне на Ливърпул да се поздрави с домакински дубъл, както и да се приближи още един път до спечелването на Премиър лийг и Шампионската лига. Той още веднъж събра премиите на „ FWA “ и „ PFA “ за състезател за годината като самопризнание за неговата форма, а също по този начин добави и премията за Плеймейкър на Висшата лига за най-вече асистенции към последната си „ Златна обувка “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР