Шесткратната шампионка на US Open Серена Уилямс обяви оттеглянето си

...
Шесткратната шампионка на US Open Серена Уилямс обяви оттеглянето си
Коментари Харесай

Серена Уилямс се оттегли от US Open

Шесткратната шампионка на US Open Серена Уилямс разгласи отдръпването си от тазгодишния шампионат от Големия шлем.  

" След обстоен разбор и следвайки препоръките на моите лекари и медицински екип, взех решение да се откажа от присъединяване в US Open, с цел да разреша на своено тяло да се излекува изцяло след разкъсването на колянно сухожилие. Ню Йорк е един от най-великите градове в света и едно от лябимите ми места за игра. Ще ми е мъчително за почитателите, само че ще подкрепям всички отдалеко. Благодаря на всички за непрестанната поддръжка и обич. Ще се забележим скоро ", написа 39-годишната американка в " Инстаграм ".

Уилямс, която в този момент е №22 в международната класация, в края на юни се отхвърли от мача си от I кръг на " Уимбълдън " против Александра Соснович (Блрс) поради контузия. Бившата №1 в света е на второ място във безконечната класация по брой трофеи от Големия шлем с 23, като пред нея е единствено австралийскта летенда Маргарет Корт. За последно Серена спечели US Open през 2014 година

По-рано през днешния ден пък Димитър Кузманов загуби на старта на квалификациите на US Open от Мариус Копил с 6:7 (2), 4:6 след час и 56 минути борба на корт №10 нощес. Това бе втори следващ шампионат от Големия шлем по тенис, след тазгодишния " Уимбълдън ", в който румънецът стопира пловдивчанина още в квалификациите.

Втората ни ракета позволи пробив в своя сервис при 1:1 в първия сет, само че съумя да го върне и да изравни за 3:3. После - при 4:4 гейма, той имаше нови две благоприятни условия за пробив, които Копил избави. И още веднъж при подаване на румънеца, към този момент при 5:4 Кузманов стигна до точка за пробив, която бе и сетбол, само че отново не можа да се възползва. Стигна се до тайбрек, в който Копил поведе с 5:0 точки и го завоюва със 7:2.

Във втория сет пробиви нямаше до 4:5. Точно тогава Кузманов позволи неуверена игра н собствен сервис, Копил осъществя пробив и с това завоюва и мача.

Днес в Ню Йорк в квалификациите стартират двете ни представителки при дамите. Втората ни  Втората ни ракета -  Виктория Томова (№117)  ще стартира с мач против американката Грейс Мин (№165). Мачът им е трети в програмата на корт №10, която стартира в 16 ч. наше време. 

Третата ни ракета  Изабелла Шиникова (№226)  стартира против друга американка – намиращата се на 270-о място в ранглистата Ханна Чанг (САЩ). Този мач ще стартира тъкмо в 16 ч., тъй като е първи в програмата на корт №12.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР