Шестият в евролистата на ГЕРБ и СДС Александър Йорданов заяви,

...
Шестият в евролистата на ГЕРБ и СДС Александър Йорданов заяви,
Коментари Харесай

Александър Йорданов за десницата и думите за премиера мимикрия

Шестият в евролистата на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили Александър Йорданов съобщи, че думите му за " премиера мимикрия " от 2018г. са извадени от подтекста.

" То беше казано в края на една конференция, а не на самата конференция, когато към този момент в някакъв смисъл имаше неофициален диалог и полемика ", изясни Йорданов в предаването " Тази заран " по bTV.

" Мимикрия става дума, когато имаме държание като страна, което не всеки път - най-малко аз, утвърждавам. Аз не съм одобрявал държанието на Борисов и на държавното управление във връзка с избрани дейности и опити за интервенция на Русия във вътрешната политика на България ", акцентира той.

Йорданов призна, че по въпроса за Русия заема по- последна позиция. " Аз считам, че откакто България е член на Европейски Съюз и НАТО, ние би трябвало да водим напълно политика, която дава отговор на нашите национални ползи и тези национални ползи са да има повече България и повече НАТО в България ", посочи той.

" В момента държавното управление на Борисов не е това държавно управление, което беше дружно с Реформаторския блок, то е различен вид коалиция. За да го има България това държавно управление сега, една от аргументите е разделянето на десницата, която не влезе в Народното събрание. Следователно Борисов се преценява в своето държание и като министър председател с формулата на това съдружно ръководство. Виждате, че в тази коалиция, особено " Обединените патриоти " има политици и партии, които са напълно антиевропейски ориентирани ", уточни още Александър Йорданов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР