Шестият редовен отчетно-изборен конгрес на Българския фармацевтичен съюз (БФС) избра

...
Шестият редовен отчетно-изборен конгрес на Българския фармацевтичен съюз (БФС) избра
Коментари Харесай

Българският фармацевтичен съюз с нов председател

Шестият постоянен отчетно-изборен конгрес на Българския фармацевтичен съюз (БФС) избра през днешния ден нов ръководител на съюза за мандат 2020-2023 година. Асена Стоименова стана новият ръководител със 188 гласа от 354 дали своят вот на балотаж. Опонентката й Аделина Любенова събра 162 гласа.

Три кандидатури бяха гласувани на първия тур на изборите: професор Асена Стоименова и магистър-фармацевт Аделина Любенова от РФК София – столична, и магистър-фармацевт Любима Бургазлиева, Регионална фармацевтична гилдия Бургас.

От 364 дали своят вот 170 гласа получи Стоименова, а 151 гласа – Аделина Любенова. Любима Бургазлиева остана трета с 37 гласа.

Конгресът продължава с избор на заместник-председатели, директорски съвет, основен секретар и членове на комисиите на БФС.

„ Мой главен приоритет, заложен в предизборната ми платформа, е одобряване на фармацевтичните стандарти и поддържане на налично, качествено лекарствено обезпечаване в полза на здравето и сигурността на пациентите. Ние, магистър-фармацевтите, управителният съвет на БФС и аз като ръководител на Българския фармацевтичен съюз още през днешния ден се изправяме пред упованията на пациентите, обществото и съсловието. Колегията има условия към нас, с цел да осъществя сполучливо професионалните си достижения на европейско и международно равнище. Това постанова основаване на по-комфортна среда за професионално развиване, в която водещи за колегията са фармацевтичните грижи и съвещания, понижаване на административната тежест и съдействие с лекарите. Редом с тях ние разпростирам професионалния си капацитет, а това е от значително значение за опазването на здравето в България.

И през днешния ден ни води желанието да създадем медикаментите по-достъпни за българските жители. Работим за качествено лекарствено обезпечаване като фармацевтичен стандарт, а българските фармацевти не престават да бъдат най-достъпните медицински експерти.

Българският фармацевтичен съюз е съсловна организация на магистър-фармацевтите, учредена на 10 февруари 2007 година. За тринайсет години извървяхме нелек път в създаване на вътрешносъсловния надзор и осъвременяване на нормативната база. На фона на провокациите израстването ни като съсловие продължава.

С отбелязването на годишнината от основаването на БФС съответства провеждането на VI постоянен отчетно-изборен конгрес на съюза. Той отрази демократичното развиване на съсловието като минимодел на развиването на българското общество. На този конгрес, при почтена конкуренция сред трима претенденти, излъчени от съсловието за ръководител на УС на БФС, ми беше гласувано доверие да управлявам съюза, дружно с оферти от мен екип за мандат 2020-2023. По пътя ще срещаме още провокации, упованията от колегията и пациентите нарастват. Работим с мисъл за постигнатото до момента и явен взор в бъдещето в интерес на публичното здраве “, сподели в изказването си новият ръководител професор Асена Стоименова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР