Шестият международен футболен турнир „6:0 за хората срещу зависимостите“ тази

Шестият международен футболен турнир „6:0 за хората срещу зависимостите“ тази ...

Шестият международен футболен турнир „6:0 за хората срещу зависимостите“ ще се проведе в Бояна.


Шестият международен футболен турнир „6:0 за хората срещу зависимостите“ тази година ще събере участници от България, Гърция, Северна Македония, Словакия, Русия и Украйна, които са преборили зависимостта. Събитието ще се проведе от 13 до 15 септември 2019 г. в Национална футболна база Бояна, гр. София. В програмата на събитието освен футболни срещи, ще се проведат работни срещи и ще се проведе кръгла маса, която ще бъде посветена на проблема със зависимото поведение в България. В откриването на турпнира ще вземат участие членът на ИК на БФС Емил Костадинов, заместник изпънителния директор на БФС Антон Попов, министърът на младежта и спорта г-н Красен Кралев, зам. министърът на здравеопазването г-жа Светлана Йорданова, представители на Столична община и други. На 13.09.2019 г. от 15:00 ч. ще се проведе кръгла маса в амфитеатралната зала на Национална футболна база Бояна, а от 17:00 ч. е официалното откриване на турнира.

Гости на турнира ще бъдат : Лео Бианки - певец, готвач и телевизионен водещ; Станислав Ангелов – бивш български футболист и национал;

Проектът е организиран от сдружение „Реванш“ и фондация „Училище за живот“ и съ-финансиран по Програма за изпълнение на Общинска стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта на Столична община, подкрепена от инициативата „София - Европейска столица на спорта“.

Това събитие е гражданска инициатива. Проектът се организира от специалисти с опит в лечението на зависимости, които познават проблема отвътре. От 2015 г. до сега са  проведени  пет турнира под общия лозунг „Не всички хора са зависими, но всички зависими са хора!“.

снимка: bfunion.bg

Източник: sportal.bg