Шестима ученици заеха призовите места в националния конкурс за есе

...
Шестима ученици заеха призовите места в националния конкурс за есе
Коментари Харесай

Министерството на образованието награди ученици в конкурс за есе на тема "Европа в България"

Шестима възпитаници заеха призовите места в националния конкурс за есе или роман на тематика "Европа в България ", който има за цел да разпространява Председателството на страната ни на Съвета на Европейски Съюз през 2018 година Това заяви пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

Учениците са се състезавали в две възрастови групи - от пети до седми клас и от осми до 12-и клас, като по-малките е трябвало да пишат разкази, а гимназистите - есета.

До финала са достигнали 55 описа и 69 есета на възпитаници от цялата страна. Победител в първата възрастова група е седмокласникът Йоан Иванов от Профилираната филантропична гимназия "Св.св. Кирил и Методий " в Казанлък. На второ и трето място са седмокласничката Наталия Таранинова от Средното учебно заведение "Никола Вапцаров " в Хаджидимово, и шестокласничката Кристела Кюлевчиева от Средното учебно заведение "Св. Княз Борис I " в село Старцево, област Смолян.

При огромните първото място е заела ученичката от 11-и клас в 164-та Испанска гимназия Камелия Хаджиева, а нейни подгласници са деветокласничката от Средното учебно заведение "Св. Климент Охридски " в Троян Мария Ковачева и десетокласничката от ямболската Природо-математическа гимназия Йоанна Кръстева. Наградата за шестимата възпитаници е посещаване в Брюксел и в европейските институции през февруари 2018 година

До 15 януари 2018 година Министерството на образованието и науката ще разгласи спечелилите и в националния конкурс за детска рисунка, който е на същата тематика. В него вземат участие деца и възпитаници от предучилищните групи до четвърти клас. Рисунките, които са позволени до националния стадий, ще се употребяват при организирането на културни събития по време на Председателството на България на Съвета на Европейски Съюз. Класираните на първо, второ и трето място ще получат грамоти от министъра на образованието и науката.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР