Шестима служители от Държавен фонд Земеделие са задържани за 24

...
Шестима служители от Държавен фонд Земеделие са задържани за 24
Коментари Харесай

Арестувани са шестима служители от ДФ Земеделие

Шестима чиновници от Държавен фонд " Земеделие " са арестувани за 24 часа. Това разгласи зам.-главният прокурор Иван Гешев във връзка днешната инспекция на спецпрокуратурата във фонда.
По-рано през днешния ден чиновници на спецпрокуратурата, КПКОНПИ и ГДБОП влязоха в постройката на Държавна фирма " Земеделие ", бе оповестено, че се извървшат обиски на офиси и разпити на чиновници. От думите на Гешев стана ясно, че инспекцията е във връзка делото против групата, ръководена от Миньо Стайков по съмнение за заграбване на средства по европейски планове. В хода на това досъдебно произвеждане са привлечени към наказателна отговорност 8 лица, сподели Гешев. Той добави, че началник на групата е Миньо Стайков, който е с мярка задържане под стража. Налице са и обвинявания за вторични закононарушения за заграбване на евросредва - получени 8 млн. лева и опит да бъдат получени към 5 млн. евро, т.е. на обща стойност 18 млн. лвева при позволени предели общо за две стратегии от към 5 млн. лвева, сподели още Иван Гешев. За да се случи това нещо, му е оказано подпомагане от чиновници на фонда, които не са изпълнили служебните си отговорности, изясни зам.-главният прокурор.
Към този миг са налице доказателства за закононарушение по работа от длъжностни лица от ДФЗ. Сред арестуваните е и зам.-изпълнителният шеф на фонд " Земеделие ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР