Шестима служители на Националната служба за охрана са санкционирани дисциплинарно

...
Шестима служители на Националната служба за охрана са санкционирани дисциплинарно
Коментари Харесай

Шестима служители на НСО с дисциплинарни наказания заради случая на плажа при „Росенец“

Шестима чиновници на Националната работа за защита са глобени дисциплинарно поради установени пропуски при осъществяване на служебните им отговорности на 7 юли 2020 година в региона на парк „ Росенец “, Област Бургас, оповестяват от пресцентъра на спецслужбата.

На гореспоменатата дата съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов, общинският консултант от Бургас Димитър Найденов и деятелят Иво Мирчев влязоха в конфликт с охранители при опит да стигнат до плаж във вилната зона на парк „ Росенец “ край Бургас.
Край „ Летния Сарай “: Христо Иванов в конфликт с охранители поради недосегаем плаж (ВИДЕО) И полиция се намеси в сюжета, разиграл се покрай свързвания с Ахмед Доган комплекс
Случаят провокира огромен публичен отзив и провокира митинги при по този начин наречените „ Летни сараи “, в които обитава почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган.

Президентът Румен Радев разгласи, че охранителите, снимани да блъскат деятели на плажа в парк „ Росенец “ край „ Летния сарай “, са чиновници на Националната работа за защита и стартира вътрешна инспекция на дейностите им.
Президентът: Охранителите от „ Росенец “ са от НСО Румен Радев изиска още веднъж да се реши дали Ахмед Доган и Делян Пеевски се нуждаят от държавна защита
Служебната инспекция на дейностите на чиновниците на този плаж е предоставена публично със заповед на началника на НСО от 9 юли 2020 година и е била осъществена и завършена в разпоредения едномесечен период, оповестяват от службата.

За позволени дисциплинарни нарушавания, в това число и държание, което уронва престижа на службата, с дисциплинарно наказване „ уволняване “ са осъдени двама чиновници на НСО.

Двама чиновници на управителни длъжности са осъдени с дисциплинарно наказване „ предизвестие за намаление в звание “.

Двама чиновници на по-ниски длъжности са осъдени с дисциплинарно наказване „ мъмрене “ за нарушаване на условията на член 28 от Закона за НСО.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР