Шестима са задържани при специализирана полицейска операция във Врачанско, съобщиха

Шестима са задържани при специализирана полицейска операция във Врачанско, съобщиха ...

Шестима са задържани при спецоперация във Врачанско.


Шестима са задържани при специализирана полицейска операция във Врачанско, съобщиха от МВР.

На 15 май след получена информация и проведени оперативно-следствени действия в труднодостъпна  местност в  бивши лозя на землището на село Селановци криминалисти от Враца откриват парцел със засадени 106 растения от рода на конопа, достигнали различна големина, някои от тях в процес на съзряване.

В рамките на продължилото разследване са задържани петима, занимавали се  с отглеждането на растенията, а по-късно е установен и техен съучастник, който успял да се укрие в специално подготвен за обитаване бивак на брега на река Дунав.

В хода на операцията са извършени претърсвания в четири частни имота, обитавани от задържаните. Установени са 200 саксии с пръст, подготвени за засаждане, препарати за растителна защита, форми за разсад, части от въздухопроводи и др.

Намерени и иззети са 20 мобилни телефона, СИМ карти, боеприпаси, камери за видеонаблюдение и фотокапани. Изяснено е, че шестимата са употребявали упойващи вещества. Задържаните са демонстрирали висок жизнен стандарт- автомобили, недвижими имоти и др.

Шестимата са привлечени в качеството на обвиняеми, като на единия е наложена мярка „парична гаранция“, а на останалите – мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Подробности по воденото разследване бяха оповестени днес от  старши комисар Янко Янколов- директор на ОД МВР Враца.окръжния прокурор Десислав Начков и районния прокурор на Оряхово Гергана Кюркчийска.
По публикацията работи: Анисия Иванова

Източник: dnes.bg