Шестима представители на партии в Приморско се обединиха в обща

...
Шестима представители на партии в Приморско се обединиха в обща
Коментари Харесай

В Кърджали започнаха номинациите за кметове

Шестима представители на партии в Приморско се сплотиха в обща декларация против възможен следен избор. Поводът за това са направените в общината краткотрайни регистрации преди локалните избори. 

С декларацията политиците афишират противоречие с осъществените адресни регистрации в общината, които водят до безпокойство за вероятен следен избор. Под нея са се подписали от партия МИР, " Възраждане ", Българска социалистическа партия, " Български напредък ", Български земеделски народен съюз и " ИТН ".

Стоян Василев от МИР разяснява:

  " Да се проведат едни в действителност почтени избори, в които да вземат участие хора, които живеят, работят и виждат бъдещето си в нашата община, а не пришълци, на които им се дават обещание всякакви услуги или бъдещи дивиденти ". 

Междувременно от Община Приморско разпространиха известие, в което споделят, че започват процедури по изтриване на 114 адресни регистрации след осъществени две инспекции.

При първата са открити 10 адресни регистрации, които не дават отговор на законовите условия. При втората, конкретизирана за три адреса, се оказало, че на посочените места не живеят 104 души.

От Общината показват, че това са регистрации, които са направени от 1980 година насам. 944 души обаче са регистрирани от септември 2019 до април т.г., като по-голямата част от тях са в селата навътре в общината.

От администрацията показват, че част от тях са в хотели и почивни бази. Това са регистрирани за по 4 месеца сезонни служащи, които няма да имат право да гласоподават, само че самодейността за това трябвало да пристигна от притежателите.

За интервала от януари до момента новите регистрации са 243, още веднъж множеството са в селата. За съпоставяне: на предходните локални избори в Приморско са дали своят вот под 3 800 души.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР