Шестима пожарникари от Монтанско са наградени по повод професионалния празник

...
Шестима пожарникари от Монтанско са наградени по повод професионалния празник
Коментари Харесай

Пожарната в Монтана се сдоби със самолет

Шестима пожарникари от Монтанско са наградени във връзка професионалния празник на българските огнеборци. С проява на дейности при сериозни обстановки на площад „ Жеравица” в града на Огоста бе маркиран празникът. Стотици жители с интерес наблюдаваха демонстрацията. С цялостно съоръжение и специфичен костюм тук бе и 6-годишният Демир, който още не е решил дали желае да стане пожарникар.
Два дрона, аероплан и още два профилирани автомобила за дейности при горски пожари, е получила дирекцията в Монтана тази година. Сравнително спокойна е била 2018 година, съобщи шефът на РСПБЗН комисар Венцислав Райков. Пожарите са с близо 520 по-малко спрямо предходната година.
180 са огнеборците в района, а сега тече конкурс за назначение на нови чиновници. За три свободни щатни бройки в пожарната във Вършец аплайват 32-ма души, а 14 са се присъединили в състезанието за лидер на профилиран автомобил.
„ Разчитаме напълно на управлението и професионализма на хората от службите ПБЗН”, сподели регионалният шеф Росен Белчев, който персонално поздрави огнеборците за порфесионалния им празник.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР