Шестима пациенти в Пловдив и областта са изписани към 11

...
Шестима пациенти в Пловдив и областта са изписани към 11
Коментари Харесай

Изписаха шестима души, излекувани от COVID-19 в Пловдив

Шестима пациенти в Пловдив и региона са изписани към 11 часа през днешния ден след минало лекуване за COVID-19. Една от изписаните е 59-годишната жена в Карлово, която към този момент е изчистена от вируса. Другите пет са от инфекциозна клиника в УМБАЛ „ Свети Георги “, оповестиха от РЗИ-Пловдив.
С един негативен резултат е и старшата сестра на Спешното поделение в болница "Пълмед ". Тя е с изтекла карантина и е прекарала вируса безсизмптомно. В дома си под карантина към момента е и шефът на незабавното в частната болница доктор Димитър Деликостадинов. Засега той няма негативни проби, само че е оздравял.
Новооткритите случаи към днешна дата са двама - единият в УМБАЛ „ Каспела “, а другият – в УМБАЛ „ Пловдив “, заяви регионалният шеф Дани Каназирева през днешния ден. Засега няма повече данни за тяхното положение.
За територията на цялата област все още общо заболелите от ковид са 29. От тях 15 са приети в болница, останалите са на домашно лекуване.
Към момента няма нови случаи на болни здравни служащи. Техният брой остава неизменен - девет, от които двама лекари, пет медицински сестри, една акушерка и един санитар. От тях в УМБАЛ „ Свети Георги “ са общо пет, като няма доктор.
Поставените под карантина лица за региона към 08.00 часа през днешния ден са 2 164, а тези, на които е изтекла карантината, са 2 750, добави още Дани Каназирева.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР