Шестима от сегашните министри еероятно ще изгубят постовете си, но

...
Шестима от сегашните министри еероятно ще изгубят постовете си, но
Коментари Харесай

1/3 от министрите си отиват, Борисов остава?

Шестима от сегашните министри еероятно ще изгубят постовете си, само че Борисов ще остане министър председател. Тази версия на кабинетните промени бе публикувана от Флагман.бг, който показва свои неназовани източници.

На Коалиционен съвет по-рано през днешния ден е бил обсъден въпросът за кадрови промени в кабинета, както и че следва разискване на тематиката в парламентарните групи и с управленията на партиите.

Решението най-малко на този стадий е Борисов твърдо да остане на поста министър-председател. 

По процедура промяна на министър-председателя значи de facto промяна на държавното управление - с приемане на мандат от президента и така нататък, което към този момент наподобява ще бъде избегнато.

Твърдо си отиват към този момент обявените министри на финансите Владислав Горанов, на вътрешните работи Младен Маринов и на стопанската система Емил Караниколов, твърди източникът на Флагман.

Кои обаче са другите трима министри, които ще изгубят постовете си?

Единият е този на правораздаването Данаил Кирилов. 

По всяка възможност с поста си ще се раздели и културният министър Боил Банов, към който също има не малко кавги през годините. Той получава рецензии и от вътрешната страна, в това число и от ръководителя на отрасловата комисия в Народното събрание Вежди Рашидов.

Не се оповестява кой е шестият министър.

Управляващите имат тежката задача да намерят наследници на отиващите си членове на кабинета „ Борисов 3 “. Това може да се окаже сериозен проблем поради спешната обстановка с митингите, които изпълват площадите в София и в някои градове на страната - това вещае неустойчивост и съвсем несъмнено компрометиране и „ амортизиране “ на бъдещите министри.

Именно митингите, които избухнаха на 9 юли и не престават към този момент 14 дни без прекъсване, са повода за спешната мярка с измененията в държавното управление.

Надеждата на Бойко Борисов и компания евентуално е въпреки всичко нещата да утихнат с настъпването на отпускарския месец август.

Така се случи на митингите през 2013 година против държавното управление на Пламен Орешарски. Тогава митингите в София бяха многохилядни в продължение на месец и половина – сред 14 юни и 1 август. След това числеността им внезапно понижа.

Сега концепцията е измененията в държавното управление да бъдат гласувани от Народното събрание при започване на идната седмица.

Любопитен миг е от чия квота ще е наследникът на Емил Караниколов. Той се води представител на " Атака ". Партията на Волен Сидеров обаче бе изключена от " Обединени патриоти " - съдружният сътрудник на ГЕРБ в ръководството. От друга страна, депутатите от " Атака " не престават да поддържат държавното управление. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР