Шестима от пострадалите в автобуса-ковчег край Своге са откарани в

...
Шестима от пострадалите в автобуса-ковчег край Своге са откарани в
Коментари Харесай

Неприятни вести и от УМБАЛ "Света Анна" за пострадалите при мелето в Искърското дефиле

Шестима от потърпевшите в автобуса-ковчег край Своге са откарани в УМБАЛ " Света Анна ". На някои от тях се правят тежки гръдни и коремни интервенции.

Състоянието на всички тях остава тежко. Двамата мъже и четирите дами са в реанимацията на лечебното заведение. Извършени са коремни и гръдни интервенции на две от пациентките. Днес на потърпевшите предстоят ортопедични интервенции, показват от болничното заведение.

Както БЛИЦ заяви, овладяно е положението и на шестимата, потърпевши от злополуката, които са настанени в " Пирогов ". Опасността за живота на четирима от тях обаче остава , осведоми на ексклузивен брифинг заместник-директорът на болничното заведение проф. Николай Габровски.

Остава устойчиво и положението на 62-годишната жена , превозена във ВМА . Пациентката е контактна и съответна. Към момента е в тежко, само че нормализирано положение и 30-годишният пациент , също настанен в реанимацията на болничното заведение. Младият мъж е контактен и съответен, прибавиха от ВМА.

За следващ път лекарите от Спешна помощ направиха мъжество - по този начин дефинира дейностите на Спешна помощ представителят й Катя Сунгарска. Тя уточни, че е била основана доста бърза организация и съгласуваност сред Спешните помощи на отзовалите се градове и не е имало забавяне на колите за спешна помощ, както се твърдеше.

16 души починаха откакто рейс с пасажери от село Световрачене , които отивали на екскурзия до манастира " Седемте престола ", се прекатурна в Искърското дефиле. В рейса са пътували 33 души и водачът, десетки са ранените в друга степен. Произшествието на входа на Своге стана към 17.00 ч. 13 души починаха на място, а трима на път към лечебните заведения. Според първичните информации рейсът се е движил с висока скорост, несъобразена с пътните условия все още. По същото време в региона е валял мощен дъжд.

27 август , понеделник, е разгласен за ден на народен печал .
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР