Шестима от групата за ало измами от град Левски остават

...
Шестима от групата за ало измами от град Левски остават
Коментари Харесай

Задържаните за телефонни измами остават в ареста

Шестима от групата за " ало " измами от град Левски остават в ареста, реши Специализираният углавен съд. Единственият от арестуваните, който има чисто правосъдно минало, ще бъде под домакински арест. Един още се търси. В правосъдната зала стана ясно, че единствено за две седмици проверяващите са съумели в действително време да документират 3 телефонни измами на групата.

Вижте и още във включването на Иво Никодимов.

Левски

Разследването против групата на Димитър Серафимов - прочут като Келеша и сина му Васил Серафимов - дребния Келеш е почнало при започване на май. Само за две седмици - от края на юли доникъде на август проверяващите съумяват със специфични разследващи средства да проследят осъществяването на три " ало " измами, в които са забъркани всичките обвинени.

Евгения Деянова, прокурор: Като цяло една от измамите е на стойност 11 000 евро. Другите измами са от порядъка на 2 000 лв..
По време на следствието няколко от " ало " измамите на групата са предотвратени, като проверяващите са предизвестили евентуалните жертви. Пред съда прокуратурата показа информации от Национален осигурителен институт и Национална агенция за приходите, че и седмината обвинени нямат плащани осигуровки и налози. В същото време живеят в охолни парцели и употребяват скъпи коли. Според представени свидетелски показания водачът на групата Димитър Серафимов и синът му влагали парите от измамите главно в златни украшения.
Владимир Радев, юрист на татко и наследник Серафимови: Това са украшения отпреди 30 години. Какво общо има понастоящем обвиненият?
Според доказателствата на прокуратурата Серафимов татко е провел и финансирал престоя на въртачите в Румъния откъдето посредством сим карти на румънски оператори са осъществявани лъжливите позвънявания. Дейността на тъй наречените въртачи или хората, които са звънели на евентуални жертви, се е правила от Серафимов-син и родствениците Васил Атанасов и Янаки Янакиев. Други техни родственици пък се занимавали най-вече с логистиката по прибиране на парите от излъганите.
Евгения Деянова, прокурор: Те имат променливи функции според от обстановката. В един миг набират мулета, в различен миг навъртат телефони.
До момента проверяващите имат данни за осъществени редица измами от началото на 2018 година до края на август. Не изключват обаче този интервал да се разшири.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР