Шестима наши сънародници се възползваха от услугите на новото българско

...
Шестима наши сънародници се възползваха от услугите на новото българско
Коментари Харесай

Новото консулство в Барселона отвори врати за граждани

Шестима наши сънародници се възползваха от услугите на новото българско консулство в Барселона, което през днешния ден отвори порти за жители. Четирима души са подали заявки за документи за идентичност, а двама са получили заверки на пълномощни.

Адресът на новото ни задграничното посланичество е Avenida de la Riera de Cassoles, 54, Barrio Vila de Gràcia, Distrito Gràcia, а приемното време е от понеделник до петък от 9.00 ч. до 12.30 ч., оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи. От екипа на консулството прецизират, че от понеделник до четвъртък ще се одобряват заявки за документи за идентичност, пълномощни, заявления, документи и документи по гражданско положение, а в петък ще се правят бракосъчетания (без последния петък от месеца) и ще се одобряват заявки за визи, за документи за придобиване и отвод от българско поданство, както и ще се връчват подготвени документи.

Предоставянето на консулски услуги ще става единствено по авансово записан час, който ще се резервира по един от следните способи:

- Онлайн на интернет адрес: https://www.consulatebg.eu/book – за подаващите заявки за български персонални документи;

- На електронния адрес на консулството: [email protected] до 17:00 ч. на предхождащия визитата ден/дни. При съществуване на свободен час жителите ще получават удостоверение по електронната поща, което следва да носят разпечатано или да покажат на телефон. Ако за поискания ден няма свободни часове, ще им бъде препоръчан първият вероятен час за различен ден;

- По телефона на консулството: + 34 937969950 - сред 15:00 ч. и 17:00 ч. на предходния ден/дни.

Решението за разкриване на консулство на Република България в Барселона беше взето от Министерския съвет на 5 май 2109 година по предложение на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Консулският окръг на задграничното ни посланичество обгръща самостоятелна област Каталуния и самостоятелна област Арагон. В Каталуния живее огромна българска общественост, възлизаща по публични данни на 11 239 души, а по неофициални на към 25-30 000 души. През 2018 година региона е била посетена от 30 100 български туристи, като по-голямата част от тях са посетили Барселона.

Откриването на консулството в Барселона ще способства доста за подобряването на консулското обслужване на българските жители, пребиваващи в тази част на Кралство Испания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР