Шестима народни представители напускат депутатските банки, за да станат кметове.

...
Шестима народни представители напускат депутатските банки, за да станат кметове.
Коментари Харесай

Шестима депутати напускат парламентарните банки, за да станат кметове

Шестима народни представители напущат депутатските банки, с цел да станат кметове. Това демонстрират резултатите след втория тур на от локалните избори. Най-много депутати, четирима, спечелили кметски места има в Българска социалистическа партия – Пенчо Милков в Русе, Станислав Владимиров в Перник, Денчо Бояджиев в Разград и Йордан Младенов в Пещера.

Пенчо Милков е ново потомство политик, правист, секретар на парламентарната група на "БСП за България ".

Станислав Владимиров е икономист, има един мандат като народен представител в 42-ото Народно заседание. „ Аз съм деятелен човек и ще се усещам надалеч по-добре в локалната власт. Познавам материята. Познавам работата. Доста по-динамична работа ми предстои”, разяснява новоизбраният кмет на Перник.

Денчо Бояджиев също е правист, бил е народен представител в 7-то Велико национално заседание. Кмет на Разград в два и половина поредни мандата от 2005 до 2015 година.

Йордан Младенов е родом от Пещера, икономист и инженер, бил е депутат в 42-ия парламент.

Народният представител от ГЕРБ Христо Грудев, който е доктор по специалност, стана градоначалник на Асеновград за повторно. Той към този момент е бил кмет там в интервала 2007-2011 година Сега напуща Народното събрание в средата на втория си депутатски мандат, с цел да поеме още веднъж общината. Грудев е безапелационен, че да си кмет е не по-лесно от това да си народен представител. „ За жал сътрудниците кметове по този начин споделят – когато нещо не върви се трансферира на общините, само че не се обезпечава нужния запас. Това към този момент е ангажимент на всеки кмет да се оправя със ситуацията”, счита той.

Вътрешна македонска революционна организация също се регистрира с един депутат – Атанас Стоянов, който сменя Народното събрание с кметския стол в Сандански. Той е правист по обучение и е в Народното събрание за повторно.

Освобождаването на депутатите, определени за кметове, от Народното събрание се чака да стане идната седмица.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР