Шестима младежи на възраст от 18 до 29 г. участваха

...
Шестима младежи на възраст от 18 до 29 г. участваха
Коментари Харесай

Доброволци от Русе придобиха ценен опит в социалната сфера на Германия

Шестима младежи на възраст от 18 до 29 година участваха в Международен доброволчески план на Младежка Академия, провел се от 13 до 28 юли наоколо до Кьолн, Германия.
Общински юношески дом - Русе с поддръжката на съдружие „ Вдъхновение “, като сътрудници по интернационалния план, изпратиха доброволците. Работата им  включваше разнообразни действия, най-вече свързани със обществените услуги.

Заедно с връстници от Германия, Шотландия и Италия те полагаха грижи в обществен дом „ Клостер Гарден “ за възрастни и за  майки с деца. Социалното заведение се намира в село Мертен и съвместява разнообразни обществени услуги, като грижа за: хора страдащи от деменция, самотни възрастни, майки с дребни деца, които се нуждаят от краткотрайна поддръжка, както и детска градина за деца от покрайнината. Доброволците помогнаха доста и в поддръжката на парка и градините на дома и създадоха сами къщички за птици, дървени модули за детска игра и даже статуи, които аранжираха измежду парковото пространство. Младежите споделиха, че са придобили скъп опит в обществената сфера.
Проектът е ориентиран към младежите, срещащи компликации в разнообразни области на живота си и има като своя идеална цел равнене на стандарта на живот на младежите от Европа и еднакъв старт за всички.
След привършване на плана те получиха предложение за осъществяване на стаж, присъединяване в различен план и даже работно място.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР