Шестима министри ще отговорят на депутатски питания в петъчния парламентарен

...
Шестима министри ще отговорят на депутатски питания в петъчния парламентарен
Коментари Харесай

Парламентарен контрол - Цачева трябва да каже за Търговския регистър, Порожанов - за чумата

Шестима министри ще отговорят на депутатски питания в петъчния парламентарен надзор, съобщи БГНЕС.
Правосъдният министър Цецка Цачева би трябвало да даде уточнения за проблемите с действието на Търговския указател и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел , поддържан от Агенцията по вписванията. Към Цачева има и въпрос по отношение на дейностите, които българската страна ще предприеме за отбрана на четиримата гранични служители на реда защитили държавната граница през 2008 година
Румен Порожанов, министър на земеделието, храните и горите ще отговори на запитване по отношение на неспособността на Българската организация по сигурност на храните да се оправи с последствията от оповестената болест от чума по дребните преживни животни в България. От него се чака отговор и за проблемите при използването на схемата за доставка на мляко и млечни артикули на учениците в образователните заведения.
Енергийният министър Теменужка Петкова също ще взе участие в петъчния парламентарен надзор с пояснение за сливане на АЕЦ " Козлодуй " ЕАД и Топлоелектрическа централа " Марица-изток 2 " ЕАД в едно сдружение. Към нея има и въпрос за контракта за продажба на вземанията на " Булгаргаз " ЕАД от " Топлофикация София " ЕАД.
Младен Маринов, министър на вътрешните работи, ще отговори на запитване по отношение на политиката на Министерство на вътрешните работи по отношение на регистрирането и отчитането на закононарушенията от общ темперамент и пътнотранспортните катастрофи.
Другият от новите министри в кабинета " Борисов 3 " Петя Аврамова, министър на районното развиване и благоустройството, ще изясни по какъв начин върви строителството на разнообразни сектори от републиканската пътна мрежа.
Емил Караниколов, министър на стопанската система ще отговори на въпрос по какъв начин се стопанисва и ръководи " София Тех парк " АД.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР