Шестима мъже и една жена са били задържани след спречкване

...
Шестима мъже и една жена са били задържани след спречкване
Коментари Харесай

Арестуваха 7 души след сблъсъците между полицаи и роми в Ботевград

Шестима мъже и една жена са били арестувани след сдърпване сред роми и служители на реда в Ботевград през предходната нощ. Поводът за напрежението беше мощна музика, а двете страни имат напълно разнообразни версии за случилото се, предава bTV.
Малко преди среднощ служители на реда отиват до блок в ромската махала на Ботевград по сигнал за мощна музика. Според Министерство на вътрешните работи, след идването им за секунди се събира навалица, която ги нападна. Има вреди по полицейски коли.
Версията на околните на участниците в конфликта е, че те са нападнати от служителите на реда. Оплакват се, че са бити. Твърдят още, че е простреляна и бременна жена, която следила екшъна от терасата си.
От Министерство на вътрешните работи обясниха, че служителите на реда не са стреляли. Жената е прегледана в болница и освободена. Според лекарите, няма рана от огнестрелно оръжие.
Един от търсените за безредиците отхвърли пред камерата на bTV да се e бил с униформените.

Вицепремиерът Красимир Каракачанов отбрани дейностите на служителите на реда и ги прикани да работят с цялата суровост на закона.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР