Шестима кръводарители дариха кръв в първия ден на благотворителната кампания

...
Шестима кръводарители дариха кръв в първия ден на благотворителната кампания
Коментари Харесай

Кръводарител: Дарената кръв, както приятелството, любовта и животът, няма цена

Шестима кръводарители подариха кръв в първия ден на благотворителната акция „ Усмихни сърце “, която започва в Отделението по трансфузионна хематология на МБАЛ-Пазарджик, оповестиха от болничното заведение.

Три дами сложиха начало на акцията. Любов Димитрова, Лидия Сугарева и Елица Янкова пристигнаха, с цел да кръводарят още преди началото на работния ден, оповестиха от Кръвна банка.

„ Провеждаме тази акция за четвърти път, само че тази година тя е отдадена освен на Георги Арнаудов, а на още едно прелестно момче, което към този момент не е тук – Ангел Здравков. Искаме да покажем, че младежите можем да вършим положителни каузи и да оказваме помощ на нуждаещите се “, изясни един от уредниците на акцията – Стойчо Папазов, който подари кръв за шести път. Той прикани повече доброволци да се включат в акцията, тъй като по този начин освен се оказва помощ на бебета, родилки и заболели хора, а и кръводаряването е потребно за здравето на донора.

„ Нека бъдем по-добри и да оказваме помощ даже на непознати хора. Нека спасяваме животи. Дарената кръв няма цена, както другарството, любовта и човешкия живот. Нуждаем се от повече човещина “, добави още Стойчо Папазов.

Георги и Ангел са едни от най-хубавите другари на Стоичко Стоицов и той не желае имената им да бъдат забравени. Затова на рождения ден на Георги също подари кръв.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР