Шестима кадровици оттеглиха предложението си за отстраняване от длъжност на

...
Шестима кадровици оттеглиха предложението си за отстраняване от длъжност на
Коментари Харесай

Шестима кадровици оттеглиха искането за отстраняване на Гешев

Шестима кадровици отдръпнаха предлагането си за премахване от служба на основния прокурор Иван Гешев. Това разгласи единият от вносителите Огнян Дамянов.

Пленумът на Висшия правосъден съвет (ВСС) реши да прегледа през днешния ден двете предложенията за освобождение на основния прокурор Иван Гешев. Това се случи, откакто министърът на правораздаването Атанас Славов предложи като спомагателна точка в дневния ред на съвещанието да бъдат включени обединените две оферти за предварително освобождение на основния прокурор и разглеждането им всъщност. Петнадесет от членовете на съвета поддържаха предлагането на министъра, четирима бяха срещу.

Точката ще се преглежда като първа от Пленума.

Дебатът по тематиката, който продължи към час, стартира поради това дали е спазен седемдневният период, написан в процедурата, който е за правене на доказателствени претенции, запознаване с постъпилите такива и изразяването на мнение от страните.

Главният прокурор Иван Гешев съобщи, че не желае да се възприема, че стъпвайки на разпоредбите, се пробва да бави или шиканира процедурата. „ Аз ще спомагам изцяло, всички виждаме, че процедурата се движи извънредно бързо, аз не се тормозя “, добави той.

Адвокатът му Радостина Константинова уточни, че в разпоредбите на Висш съдебен съвет по процедурата за предварително освобождение има период, който е написан по друг метод в два от текстовете. Към сегашния миг, с оглед обединяването на двете процедури в една, не би могло в днешното съвещание да се преглежда всъщност, уточни тя. Главният прокурор се съгласи със бранителя си, само че добави, че няма терзания да осъществя през днешния ден правото си на отбрана.

Предстои членовете на Висш съдебен съвет да изслушат очевидци, както и да прегледат доказателствата по двете оферти за освобождение на основния прокурор.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР