Шестима граждани на Саудитска Арабия са задържани в петък (местно

...
Шестима граждани на Саудитска Арабия са задържани в петък (местно
Коментари Харесай

Извънредни новини след стрелбата в американската въздушна база „Пенсакола“

Шестима жители на Саудитска Арабия са арестувани в петък (местно време) след стрелбата в американската въздушна база „ Пенсакола “ в щата Флорида, при която починаха трима души, а осем други бяха ранени, предава новинарският канал FOX News, като се базира на публично лице.

Според източника на малкия екран саудитците са взети под стража и разпитвани във връзка със стрелбата. Те са арестувани покрай военновъздушната база „ Пенсакола “.

Губернаторът на Флорида Рон Десантис удостовери по-рано, че незнайният мъж, който откри пукотевица в базата, е саудитски жител и е усвоил летателни умения под управлението на американски инструктори. Според телевизионния канал към 1500 чужденци вземат участие в тази стратегия на американските военноморски сили.

Сенаторът от Флорида Рик Скот, който до неотдавна беше губернатор на щата, прикани за обзор на програмата за образование на задгранични военни водачи в Съединени американски щати. „ Много съм обезпокоен от обстоятелството, че стрелецът в „ Пенсакола “ е бил чужденец, подготвен в база в Съединени американски щати.

Днес приканвам за цялостен обзор на стратегиите за военно образование на задгранични жители в Америка. Не би трябвало да предоставяме военно образование на хора, които желаят да ни навредят ", написа сенаторът в обществената мрежа „ Туитър “.

По-рано полицейският шериф на окръг Ескамбия във Флорида Дейвид Морган съобщи, че в петък трима души са убити, а осем са ранени вследствие на пукотевица във въздушната база. Неизвестен мъж, разкрил огън с револвер, е премахнат от служители на реда, пристигнали на местопроизшествието.

Джуд Рийд, заместник-говорител на Белия дом, акцентира, че президентът следи обстановката. Според информация, оповестена на формалния уеб страница на въздушната база, в нея служат към 16 хиляди военни, а на територията й работят към 7,4 хиляди цивилни.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР