Шестима евродепутати от всички политически групи на ЕП изразиха опасения,

...
Шестима евродепутати от всички политически групи на ЕП изразиха опасения,
Коментари Харесай


Шестима евродепутати от всички политически групи на ЕП изразиха опасения, че новата директива на

Шестима евродепутати от всички политически групи на Екологичен потенциал показаха опасения, че новата инструкция на Европейската комисия за авторското право и единния дигитален пазар е " машина за цензура ". Политиците визират противоречивия член 13-ти в директивата, за който OFFNews писа през май месец 2017-а.

Евродепутатите разгласиха и видео, с което започват акцията " Сложете завършек на машината за цензура ".

Защо член 13-ти е противоречив?

Той ще задължи всички снабдители на интернет и уеб услуги (можем да вземем за образец Мтел у нас) да следят и наблюдават всичко качвано от потребителите за нарушавания в авторското право. Това би следвало да става посредством слагането на филтри, които да " почистват " сходни нарушавания.

Именно за тези " филтри " приказва и евродепутатът Юлия Реда от групата на " Зелените " в Екологичен потенциал.

" Представете си, че всякога, преди да си отворите в устата, някой ще ревизира какво желаете да кажете ", споделя Реда.

Нейното изявление бе направено по време на работната група, която работи по директивата. Консенсус сред евродепутатите няма, а гласуването е след два месеца.

Евродепутатът от групата на ЕНП Михал Бони предизвестява, че приемането на директивата може да докара до " неискани последици ", които могат да наранят способността на интернет да бъде " свободен, отворен и безвъзмезден ".

Мариета Шаале от Холандия и групата на АЛДЕ даде персонален образец с вредата от автоматизираните филтри.

" Качих видео от моя тирада в Ютуб и го смъкнаха. Още не знам за какво ", сподели тя.

Европейските консерватори също въстанаха против директивата и член 13-ти.

Дан Далтън от Англия и групата на консерваторите съобщи, че единствено огромните компании биха имали опцията и преимуществото да сложат сходни скъпи " филтри ", а дребният бизнес и компании ще страдат.



Влизането в действие на подобен закон би лимитирало обикновеното изпращане на картинки, mp3-ойки и други сходни.

Първата глава, която ще се търкулне, е тази на торент тракерите.

Подобни " филтри " са и част от тематика на диалог, която слага въпроса по какъв начин фирмите ще си разрешат такава технология.

Не си мислете, че този вид наблюдаване е лесно или на ниска цена. Youtube разполагат с нещо сходно. Когато качвате клипове в уеб страницата, програмен продукт преглежда видеото, с цел да засече дали към този момент не е качено и един тип го разпознава. Такава система обаче не е публикувана всеобщо, а и Youtube надали би я дала на ниска цена и елементарно.

Какво следва?

Решаващото гласоподаване в европейската парламентарната комисия по право ще бъде или на 26, или на 27 март тази година. В Екологичен потенциал и Европейска комисия мненията са разграничени, само че въпреки всичко недоволните евродепутати са оптимисти, че могат да спрат противоречивия член 13.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР