Шестима души, сред които зам.-изпълнителен директор и директори на дирекции,

...
Шестима души, сред които зам.-изпълнителен директор и директори на дирекции,
Коментари Харесай

Шестима директори на ДФЗ са задържани при спецакцията във фонда

Шестима души, измежду които зам.-изпълнителен шеф и шефове на дирекции, са арестувани при спецакцията през днешния ден в Държавен фонд „ Земеделие” (ДФЗ). Това заяви на брифинг зам.-главният прокурор Иван Гешев.

По-рано през днешния ден Специализираната прокуратура дружно ГДБОП влезе на инспекция в ДФЗ, обвързвана с досъдебното произвеждане против Миню Стайков. Претърсват се кабинети на чиновници във фонда, както и техни адреси, прецизираха от Специализираната прокуратура.

Изземат се документи по отношение на осъществяването на Програмата за развиване на селските региони и Националната стратегия за подкрепяне на лозаро-винарския бранш, по които средства е получавал Стайков.

Това се е случило, когато шеф на ДФЗ е Румен Порожанов, който неотдавна подаде оставка като аграрни министър. До момента няма доказателства против него, сподели Гешев.

Шестимата задържани през днешния ден шефове на фонда са арестувани за 24 часа. „ Тепърва наблюдаващите прокурори ще преценяват какъв брой от тях ще бъдат привлечени към наказателна отговорност. Има данни за директен контакт сред Стайков и задържаните”, сподели още зам.-главният прокурор.

По думите му корупция има на всички места в Европа, само че у нас има усеща за безотговорност и даже за липса на възпитание.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР