Шестима души - сред които мъж, жена, баща и дъщеря,

...
Шестима души - сред които мъж, жена, баща и дъщеря,
Коментари Харесай

Разкриха семейна банда, изработвала фалшиви документи за чужденци


Шестима души - измежду които мъж, жена, татко и щерка, са арестувани за изработването на имитации на съвсем всички документи, които се оферират от държавната администрация. Престъпната група, която се занимавала и с разпространение на подправени евро, е арестувана на 15 ноември, при акция в София, Варна и Кюстендил, обясниха представителят на спепрокуратурата Сийка Милева и зам.-директорът на ГДБОП Стоян Темелакиев.

Сигналът е получен още през февруари в бранша за битка с имитации на антимафиотите, само че информацията била извънредно нищожна.

Бандата работила в две посоки - разработване на неистинен персонални карти, интернационалните паспорти, шофьорски книжки, акт за цивилен брак, дипломи за главно, приблизително и висше обучение, а второто - разпространение на банкноти менте от 100 евро.

Фалшивите документи били пласирани главно измежду жители от Северна Македония, Косово и с арабски генезис. Клиенти били лица от престъпния контингент у нас и прилежащи страни, също уредници на канали за трафик на мигранти.

Цената се определяла от качеството и количеството, само че имало и корав ценоразпис. 600 лв. коствала направата на интернационален паспорт и персонална карта, 300 лв. - на шофьорската брошура, 350 евро била цената за интернационален документ за ръководство на МПС, 180 лева - за документ за приключено главно обучение, 250 лева - за приблизително, а 650 - за висше обучение. 130 лева се плащало за акт за раждане, а 100 евро - за психическа валидност за водач. Изработвани са и подправени работни визи, най-вече за Германия.

Освен заготовки за неистинен документи при претърсванията били открити празни бланки, преса за слагане на холограми, разнообразни печати, като измежду тях имало и на всички регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи, както и неистинен еврови банкноти.

Единият от членовете на групата е бил арестуван в миг на разработване на неистинен документ за идентичност. Трима остават за непрекъснато в ареста, другите са освободени под домакински арест и парична гаранция.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР