Шестима души са загинали при мощна буря, която се разрази

...
Шестима души са загинали при мощна буря, която се разрази
Коментари Харесай

Апокалипсис застигна гръцки курорти, пълни с българи, има загинали

Шестима души са починали при мощна стихия, която се развихри нощес в известния туристически регион Халкидики. Повече от 100 са потърпевшите, оповестява Нова телевизия. Стихията, съпроводена от мощни ветрове, дъжд и градушка е изкоренила дървета, има и отнесени покриви и коли.
``
реклама

Всичките 6 жертви са задгранични жители. Двама чешки туристи са били убити, откакто караваната им била отнесена от ветровете и водата. Румънка и 8-годишното й момче са починали след сриване на покрив на ресторант. Другите жертви са двама руснаци, затиснати от паднало дърво.

Властите оповестиха изключително състояние в Халкидики, а новоназначеният министър на гражданската отбрана се чака да посети през днешния ден региона.

У нас днес още в утринните часове преваляванията и в източните и южните региони ще спрат и облачността ще се раздра и намалее. През деня над страната ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността, само че без превалявания. С най-вече сдържан вятър от север ще продължи да нахлува студен въздух. Максималните температури ще са сред 23° и 28°. В София към 23°.

Атмосферното налягане е малко по-ниско от междинното за юли - едва ще се увеличи.

Над планините облачността ще е променлива, по-значителна преди обяд над Рило-Родопската област и Източна Стара планина, където към момента ще има слаби валежи, само че в развой на прекъсване. Ще духа сдържан, по билата и краткотрайно мощен север-северозападният. Остава хладно, с оптималната температура на височина 1200 метра към 18°, на 2000 метра към 10°.

Над Черноморието още в утринните часове преваляванията ще спрат и облачността ще се раздра. След обяд ще доминира слънчево време. Ще духа сдържан, краткотрайно и мощен север-североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 23°- 26°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, в крайните южни региони краткотрайно до 4 бала.

На 11.07.2019 слънцето ще изгрее в 05:59 часа и ще залезе в 21:05 часа. Продължителност на деня 15:06 часа.

На 11.07.2019 луната ще изгрее в 15:54 часа и ще залезе в 02:05 часа. Осветеност на диска в 0h UT 67 %. Фаза на луната: след първа четвърт преди пълнолуние.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР