Шестима души са загинали от бурите, връхлетели Югоизточна Франция през

...
Шестима души са загинали от бурите, връхлетели Югоизточна Франция през
Коментари Харесай

Шест са загиналите при бурите през уикенда във Франция

Шестима души са починали от бурите, връхлетели Югоизточна Франция през уикенда. Трима души са били отнесени от водите, а трима спасители са починали при злополука на хеликоптера им, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

За десетина дни 12 души станаха жертва на неприятното време в този регион, поради което френската метеорологична работа на два пъти разгласи " алена паника " с предизвестия за проливни превалявания, наводнения и вятър.

Тримата спасители от френската работа за гражданска отбрана бяха открити мъртви тази нощ покрай Марсилия, заяви вътрешното министерство. Спасителите отишли с хеликоптер в департамента Вар, с цел да оказват помощ на наранени от бурите локални поданици.

Френският президент Еманюел Макрон написа в Туитър, че в мислите си е с всички, които са били наранени от бедствията в последните седмици в южната част на страната, и изключително със фамилиите и околните на хората, изгубили живота си.

Според министъра на вътрешните работи Кристоф Кастанер в помощ на популацията в региона на бурите през вчерашния ден са били мобилизирани 1380 пожарникари. Помагали са им шест хеликоптера на службата за гражданска отбрана. Сред тях е бил и разрушилият се вертолет с тримата починали спасители. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР