Шестима души са задържани до момента заради нацистки и обидни

...
Шестима души са задържани до момента заради нацистки и обидни
Коментари Харесай

Мащабна операция на СДВР по залавяне на феновете, предизвикали расисткия скандал

Шестима души са арестувани досега поради нацистки и обидни жестове по време на футболната среща България - Англия в София в понеделник. Продължава издирването на още трима съпричастни към абсурда футболни почитатели.

До момента в постройката на Първо районно полицейско ръководство в София са отведени общо 6 души. От Министерство на вътрешните работи търсят още трима, които са записани на камерите на Националния стадион " Васил Левски " да насочат обидни и расистки жестове и подвиквания към играчите на британския тим.

Директорът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Георги Хаджиев: " Използване на нецензурни думи, хули, потребление на нацистки знаци. В тази връзка в Столична дирекция на вътрешните работи неотложно стартира деяние по установяването на лицата от почитателите на отбора-домакин. На Националния стадион има построено доста положително видеонаблюдение. В момента са открити 15 лица. Спрямо 9 лица все още са събрани данни за присъединяване им тази противообществена демонстрация. В Първо районно има арестувани 6 лица. Други трима се търсят ".

На околните на двама от търсените към този момент са връчени призовки и се чака причинителите да се явявт в районното за разпит. Други не са открити на адресите, на които живеят.

Полицията продължава да търси всички участници в абсурда.

Старши комисар Георги Хаджиев съобщи още:

" Материалите ще бъдат докладвани в Софийска районна прокуратура, вероятно за данни за закононарушение. По отношение на всички останали открити досега лица продължаваме работата. Всички извършители на публичния ред, които си разрешат такова държание, ще бъдат призовани, някои от тях арестувани, и по отношение на тях ще бъде взето отношение ".

От източници на БНР стана ясно, че има хора и от провинцията, от прилежащи на София градове, които ще бъдат издирени и закарани в полицейските ръководства.

Мачът, приключил със загуба на българския народен тим с 0:6, беше спиран на два пъти през първата част поради расистки викания от страна на част от българските ентусиасти.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР