Шестима души са задържани, а двама полицаи са потърсили лекарска

...
Шестима души са задържани, а двама полицаи са потърсили лекарска
Коментари Харесай

СДВР: Шестима задържани и двама пострадали полицаи след сблъсъците пред МС

Шестима души са арестувани, а двама служители на реда са потърсили лекарска помощ след конфликтите по време на митинга пред Министерския съвет довечера. Един служител на реда е откаран в ИСУЛ, а различен е с порезна рана на шията.

Това оповестиха на брифинг от Столична дирекция на вътрешните работи. По думите им са хвърляни две бомби пред някогашния Партиен дом. Шестима служители на реда са били без каски.



Едно момче от протестиращите е паднало в множеството в резултат на хвърлената бомба. Двама служители на реда са клекнали, с цел да му окажат помощ. Без никаква интервенция на полицейски чиновници е почнало всеобщо замеряне с кутии и пликове алена багра, обясниха от Столична дирекция на вътрешните работи.

Хвърляни са и стъклени бутилки, в резултат на което е счупена вратата на постройката и е изработен опит за навлизане вътре.
Напрежение: Сблъсък сред полиция и протестиращи пред някогашния Партиен дом (ВИДЕО) Протестиращи мятаха бутилки и бомбички по униформените
Двама полицейски чиновници без каски са били нападнати и бити пред вратата.

Последва хвърлянето на още бомби и бутилки. Според Антон Златанов, зам.-директор на Столична дирекция на вътрешните работи, в бутилките е имало запалителна течност.

„ Няма да допуснем нахлуване по отношение на полицейски чиновници, което не е предизвикано от нищо. Няма да допуснем и навлизане в постройката. Благодаря на огромна част от хората, които стачкуваха. Днес видяха какво се случва и се разграничиха внезапно от провокаторите “, съобщи Златанов.

От Столична дирекция на вътрешните работи молиха митингите да завършват в регламентираните от закона часове, а точно 22 ч., защото по-късно „ провокаторите имат доста по-голямо поле на деяние “.

„ На площада имаше дребни групи от почитатели на няколко футболни тима. Имало е и други провокатори. Тепърва ще се гледат записите и ще се извърши оглед на постройката. Това, което се случи през днешния ден, е авансово квалифицирано “, безапелационен бе зам.-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР